Opplysningskontoret for brød og korn

Presseinvitasjon: Skolemat – må den være varm for at den skal være sunn?

Del

Opplysningskontoret for brød og korn inviterer til skolematdebatt på Litteraturhuset i Oslo torsdag 30. august kl 17.00 - 19.00. Vi har invitert folkehelseminister Åse Michaelsen, ernæringseksperter, skolefolk og andre fagpersoner til debatt og kanskje noen nye sannheter om skolematen?

Hva er viktigst med tanke på læring og helse? At flest mulig spiser sunnest mulig? Eller at det serveres varme måltider på flest mulig skoler?

• Debatten om skolematordninger har gått i mange år, og mange har engasjert seg for at det skal serveres varme skolemåltider over hele landet. Dette vil bli dyrt for landets kommuner – og er det egentlig for at ungdom skal få sunn skolemat?
• Nyere undersøkelser viser at mange unge kjenner godt til hva et sunt kosthold er. Og det ser ut til at flere ungdommer enn vi trodde har et sunt kosthold på skolen.
• Men det er medbragt mat, den mye omtalte, litt forhatte, men kanskje likevel gode? matpakken som står for dette.
• Og flere undersøkelser viser at matpakken verken er forhatt hos barna eller blir kastet og erstattet med usunne kaker og brus.

Så vi spør: Hva er viktigst = At flest mulig spiser sunnest mulig med tanke på læring og helse? Eller at det serveres varme måltider på flest mulig skoler?

• Er det ikke mulig at den beste ernæringsmessige og med det, også den beste læringsmessige løsningen er å få enda flere til å spise en rett sammensatt matpakke? Og det blir vel kanskje også den mest samfunnsøkonomiske løsningen når vi vurderer kost/nytte-forholdet?

Litteraturhuset i Oslo torsdag 30. august kl 17.00 - 19.00

Velkommen!

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg saker fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for brød og korn

Lefsebaking er god demensomsorg19.12.2018 11:28:04 CETPressemelding

Hjemmelagde julekaker har de fleste av oss et nært forhold til. Duften og smaken av julebakst vekker minner fra tidligere julefeiringer – og bakekunnskap. Dette er kanskje spesielt viktig for mennesker hvor minnene holder på å forsvinne, mennesker som er demente. Mange fra den eldre generasjon har vokst opp med takkebakst før jul. Interessen for baking av lefser og flatbrød har de siste årene også vært stigende blant dagens unge.

7 slag havre til jul14.12.2018 09:20:44 CETPressemelding

Havre gir bakverk med god smak og er sunt - bra for hjertet, bra for magen og bra for blodsukkernivået. Fra middelalderen til 2 verdenskrig var faktisk havre det viktigste kornslaget i Norge. I dag er det dessverre ikke like mye brukt. Det er synd gitt havrens gode egenskaper. Og både idrettsfolk og kokker har fått øynene opp for havrens ulike kvaliteter. Nå er det snart jul og da kan du også prøve ut havre. Bak gjerne våre 7 «slag» med havre og kombiner smak og nytte.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom