Opplysningskontoret for brød og korn

Presseinvitasjon: Skolemat – må den være varm for at den skal være sunn?

Del

Opplysningskontoret for brød og korn inviterer til skolematdebatt på Litteraturhuset i Oslo torsdag 30. august kl 17.00 - 19.00. Vi har invitert folkehelseminister Åse Michaelsen, ernæringseksperter, skolefolk og andre fagpersoner til debatt og kanskje noen nye sannheter om skolematen?

Hva er viktigst med tanke på læring og helse? At flest mulig spiser sunnest mulig? Eller at det serveres varme måltider på flest mulig skoler?

• Debatten om skolematordninger har gått i mange år, og mange har engasjert seg for at det skal serveres varme skolemåltider over hele landet. Dette vil bli dyrt for landets kommuner – og er det egentlig for at ungdom skal få sunn skolemat?
• Nyere undersøkelser viser at mange unge kjenner godt til hva et sunt kosthold er. Og det ser ut til at flere ungdommer enn vi trodde har et sunt kosthold på skolen.
• Men det er medbragt mat, den mye omtalte, litt forhatte, men kanskje likevel gode? matpakken som står for dette.
• Og flere undersøkelser viser at matpakken verken er forhatt hos barna eller blir kastet og erstattet med usunne kaker og brus.

Så vi spør: Hva er viktigst = At flest mulig spiser sunnest mulig med tanke på læring og helse? Eller at det serveres varme måltider på flest mulig skoler?

• Er det ikke mulig at den beste ernæringsmessige og med det, også den beste læringsmessige løsningen er å få enda flere til å spise en rett sammensatt matpakke? Og det blir vel kanskje også den mest samfunnsøkonomiske løsningen når vi vurderer kost/nytte-forholdet?

Litteraturhuset i Oslo torsdag 30. august kl 17.00 - 19.00

Velkommen!

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Postadresse: Postboks 688 Løren, 0507 Oslo Besøksadresse: Lørenveien 40, 0585 Oslo
0106 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Følg saker fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for brød og korn

Ta et brøddøgn i uka!9.10.2018 08:00Pressemelding

Mange er opptatt av å spise både sunt og bærekraftig, men vet du at den enkleste måten å få det til på er å spise mer grove brød og andre grove kornprodukter? Korn har et lite klimaavtrykk på jordkloden og er den råvaren som har potensial til å brødfø en voksende verdensbefolkning. – Verdens brøddag 16. oktober er en god anledning for oss i Opplysningskontoret for brød og korn å sette søkelyset på korn som bærekraftig mat, forteller daglig leder Torunn Nordbø.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom