Samferdselsdepartementet

Presseinvitasjon: Samferdselsministeren til Trondheim

Del

Samferdselsminister Jon Georg Dale skal til Trondheim mandag 4. februar. I tillegg til å åpne E6 Trondheim-Melhus, besøker han SINTEF for å lære mer om deres forskning på transport. Statsråden får også overlevert en rapport om forskningen på morgendagens transportteknologi. Pressen er invitert til å delta på alle deler av programmet.

Pressekontakt for turen er kommunikasjonsrådgiver Henrik Jonassen: hj@sd.dep.no / 976 28 091

Program:

12.00: Veiåpning E6 Trondheim-Melhus. Åpningen finner sted i Hårstadkrysset på Heimdal. Statsråden deltar kun på arrangementet ute.

13.15: Møte med SINTEF og Forskningsinstituttenes fellesarena (FFA). Lære mer om SINTEFs arbeid rettet mot og FFAs institutters jobb med samferdsel. Det bli også omvisning i laboratoriet til SINTEF, inkludert havbassenget. Adresse: Marinteknisk senter, Tyholt – Havbassenget: Professor J. H. L. Vogts veg 1.

15.30: Motta rapport fra Forskningsrådet om forskning på transport. Rapporten blir utgangspunktet for å finne løsninger på dagens utfordringer på feltet (Transport 21). Overleveringen skjer ved havbassenget i SINTEF sine lokaler.

Nøkkelord

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for post- og televirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg saker fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Samferdselsdepartementet

Transport21: Korleis skal vi løyse framtidas transportutfordringar18.2.2019 14:55:23Pressemelding

- Digitalisering og autonomi brukt på rett måte kan skape ein betre reisekvardag, effektivisere næringstransporten og hjelpe oss å nå andre viktige mål i transportpolitikken. Teknologi vil også vere avgjerande for å oppnå utslippskutt. Eg er difor glad for at vi gjennom Transport21 no samlar flinke og engasjerte folk som kan gje oss råd om korleis vi best kan innrette innsatsen for forsking og innovasjon i samferdselssektoren, seier samferdselsminister Jon Georg Dale.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom