Samferdselsdepartementet

Presseinvitasjon: Samferdselsministeren til Rogaland 3. juni

Del

Samferdselsminister Jon Georg Dale besøker Rogaland mandag 3. juni.

Dagen starter med at samferdselsministeren foretar den offisielle åpningen av nye Haugesund lufthavn. Deretter venter besøk ved Karmsund havn og Kystverket Vest i Haugesund. Derfra blir det båttur med Kystverket til Sjøtrafikksentralen på Kvitsøy. Dagen avsluttes med befaring ved tunnelinnslaget til Rogfast.

Program:

09.10: Åpning av nye Haugesund lufthavn.

10:25: Besøk hos Karmsund havn. Som eneste store havn i Norge som siden 2013 har tatt markedsandeler fra veitransporten, vil statsråden få en orientering om hvordan Karmsund havn jobber for å skape mer sjøtransport.

11.30: Besøk hos Kystverket Vest. Orientering overvåkingssenteret, om regionen og kompetansesenter.

12.30: Båttur fra Kystverket Vest til Sjøtrafikksentralen på Kvitsøy. Underveis blir det orienteringer om blant annet regionens maritime aktiviteter og samspill mellom næring og samfunn. Det blir også mulig å se innslagspunktet for Rogfast på Bokn.

13.35: Besøk hos Sjøtrafikksentral. Orienteringer og omvisning på operasjonsrom.

15.15: Besøk ved prosjektkontoret til Rogfast i Mekjarvik. Orientering om veiprosjektet samt befaring av tunnelinnslaget.

Pressen er velkommen til å være med på alle deler av programmet.

Pressekontakt for dagen er kommunikasjonsrådgiver Frøydis Tornøe 97097855 / ft@sd.dep.no

Kontakter

Lenker

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for post- og televirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg saker fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Samferdselsdepartementet

Belønningsavtale: Tromsø får 65 millioner kroner til kollektivtransport, sykkel og gange11.7.2019 15:12:42 CESTPressemelding

- Vi bidrar nå med 65 millioner kroner for at Tromsø kan få bedre transportløsninger som forenkler reisehverdagen til innbyggerne. Skal vi bidra til at flere velger å velge å gå, ta buss eller sykle må vi legge til rette for at det blir enklere og et forbedret tilbud. Derfor bidrar regjeringen nå med et betydelig beløp for transportløsninger i Tromsø, sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom