Samferdselsdepartementet

Presseinvitasjon: Samferdselsministeren på befaring av Jærbanen

Del

Lørdag 23. januar skal samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen på befaring av Launes bru på Jærbanen. Samferdselsministeren skal i tillegg møte lokalpolitikere for å diskutere videre tiltak på Launes bru og den videre planleggingsprosessen for jernbanestrekningen Sandnes-Nærbø.

Program - 23. januar 2015

Befaring - Launes bru, Egersund
Tidspunkt: Kl. 10.00.

Jernbaneverket orienterer. Befaringen er åpen for pressen.

Møte om Launes bru 
Tid og sted: Kl. 11-12, Grand Hotell Egersund, Johan Feyers gate 3, Egersund.

Møte om planlegging av Jærbanen
Tid og sted: Kl. 12-13, Grand Hotell Egersund, Johan Feyers gate 3, Egersund.

Møtet om Launes bru er åpent for pressen. Møtet om planlegging av Jærbanen er lukket for media fram til kl. 12.45. Etter det kan pressen stille spørsmål.

I begge møtene skal Solvik-Olsen ha samtaler med Jernbaneverket og lokale politikere.

Vel møtt!

Pressekontakt: Toril Charlotte Ulleberg Reynolds, politisk rådgiver i Samferdselsdepartementet, tlf.: 472 51 338

Nøkkelord

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for post- og televirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg saker fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Samferdselsdepartementet

Mobilitetspakke, del 3: Ønsker innspill til EU-forslag om en renere, tryggere og mer digitalisert veitransport23.5.2018 13:30Pressemelding

- Det er positivt at EU retter mer oppmerksomhet mot trafikksikkerhetsarbeidet, der automatiserte og førerløse biler vil spille en større rolle framover. Selv om Norge her er et foregangsland, er det behov for felles regler om avansert trafikksikkerhetsutstyr i kjøretøy. I tillegg er det interessant at EU nå foreslår CO2-standarder for tunge kjøretøy. Dette kan bidra til å oppfylle klimaforpliktelsene og renere tungbiler på veiene. Nå ønsker vi innspill til behandlingen av de nye forslagene fra EU, sier statssekretær Tommy Skjervold.

Statleg tilskot til breibandutbygging: Område med låg breibandkapasitet blir framleis prioriterte15.5.2018 10:48Pressemelding

- Infrastruktur for ekom er like viktig for folk og næringsliv som veg og jernbane. Breibanddekninga i Noreg er generelt svært god, og marknadsaktørane gjer ein viktig jobb for å byggje ut infrastrukturen. Staten bidreg med pengar til breibandutbygging i område der det ikkje er kommersielt lønsamt å byggje ut. Innretninga på tilskotsordninga er no endra slik at fylkeskommunane får meir involvering, men område med låg breibandkapasitet skal framleis bli prioriterte, seier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom