Mattilsynet

Presseinvitasjon: Presentasjon av helseråd om listeria

Del

Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM) har gjort en risikovurdering av listeria i utvalgte matvarer på oppdrag fra Mattilsynet. 13. juni overleveres rapporten på et åpent møte.

Bakgrunnen for oppdraget er at Mattilsynet skal gå gjennom og oppdatere helseråd om Listeria monocytogenes til gravide og andre utsatte grupper forbrukere.

VKM har vurdert kjøtt og kjøttprodukter, fisk og fiskeprodukter, meieriprodukter og vegetabiler.

Tid: 13. juni kl. 10 – 12

Sted:
Sundtkvartalet, Auditoriet Fabrikken, Lakkegata 53, Oslo

Påmelding

På grunn av begrenset plass i auditoriet og bestilling av enkel servering, er det ønskelig at vi vet hvor mange som kommer på overleveringsmøtet. Vi ber derfor alle sende en kort e-post med navn og organisasjon til marianne.heggum@mattilsynet.no.

Møtet blir streametlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

Program:

  • Velkommen ved kommunikasjonssjef Ingrid Høie, Vitenskapskomiteen for mat og miljø
  • Bakgrunn for bestillingen, ved seksjonssjef Nina Krefting Aas, Mattilsynet
  • Overlevering av rapporten, ved direktør Lars E. Hansen, Vitenskapskomiteen for mat og miljø
  • Listeria monocytogenes og utsatte grupper – presentasjon av arbeidet og resultater v/faglig leder for prosjektet, Taran Skjerdal
  • Spørsmål fra publikum
  • Slutt

Lenker

Om Mattilsynet

Mattilsynet
Mattilsynet
Felles postmottak - postboks 383
2381 Brumunddal

22 40 00 00http://www.mattilsynet.no

Mattilsynet er eit statleg, landsdekkjande forvaltingsorgan som er med på å sikre forbrukarane trygg mat og trygt drikkevatn. Vi skal fremje folke-, plante- , fiske- og dyrehelse, miljøvennleg produksjon og etisk forsvarleg hald av fisk og dyr. Mattilsynet har også oppgåver i høve til kosmetikk og legemiddel og fører tilsyn med dyrehelsepersonell.

Mattilsynet sine roller er å utarbeide framlegg til, forvalte og rettleie om regelverk, føre eit risikobasert tilsyn, formidle informasjon og kunnskap og ha beredskap. Mattilsynet skal gi faglege råd til Landbruks- og matdepartementet, Nærings-og fiskeridepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet.

Følg saker fra Mattilsynet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Mattilsynet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Mattilsynet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom