Innovasjon NorgeInnovasjon Norge

Presseinvitasjon: Nytt innovasjonsprogram skal koble private bedrifter med humanitære organisasjoner

Del

På fredag lanserer Innovasjon Norge, i samarbeid med Utenriksdepartmentet, et nytt humanitært innovasjonsprogram. Programmet skal legge til rette for et tettere samarbeid mellom privat næringsliv og humanitære organisasjoner for å utvikle innovative, teknologiske løsninger som kan bidra til en bedre og mer effektiv humanitær respons.

Foto: Maiken Thonke/UN Women
Foto: Maiken Thonke/UN Women

Væpnede konflikter, klimaendringer og vedvarende fattigdom skaper komplekse humanitære kriser som varer lenger og rammer flere mennesker enn før. Gapet mellom behovene og ressursene som er tilgjengelig blir større, og for å hjelpe flere trenger vi nye løsninger.  

Mange norske selskaper og oppstartsbedrifter utvikler teknologi som kan muliggjøre omfattende endringer i måten vi yter humanitær hjelp på i dag. Dette kan være aktuelt i bransjer der norske bedrifter har spesiell kompetanse, som finansiell teknologi og grønne løsninger, eller innenfor ny teknologi som blokkjedekunstig intelligens eller tingenes internett.  

Programmet er en del av Norges nye humanitære strategi som ble lansert i Arendal på mandag. Hensikten er å koble de humanitære organisasjonene som kjenner behovene med bedriftene som kan svare på dem, og gi finansiell støtte til utviklingen og skaleringen av innovative løsninger. 

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide og administrerende direktør i Innovasjon Norge Anita Krohn Traaseth lanserer programmet og deltar i en samtale om hvilken betydning programmet vil ha for humanitært arbeid og norske bedrifter.  

Pressen er velkommen til å delta, og intervjuforespørsler og påmelding kan rettes til Julie Ryland, 48 11 19 75/ julie.ryland@innovasjonnorge.no eller pressekontakt for utenriksministeren Ingrid Kvammen Ekker, 99 02 49 84/ike@mfa.no 

Program 

08.30 Registrering og markedsplass 

09.00 Lansering av innovasjonsprogrammet v/ utenriksminister Ine Eriksen Søreide og administrerende direktør i Innovasjon Norge Anita Krohn Traaseth. 

• Hvordan kan ny teknologi og samarbeid mellom privat og humanitær sektor bidra til å løse humanitære utfordringer? Oppstartbedriftene Diwala og Vipicash presenterer sine teknologiløsninger, og Røde Kors og den norske "Humanitarian Innovation Platform" deler sine erfaringer fra pågående innovasjonsprosjekter.  

• Hvordan kan et nytt innovasjonsprogram og økt risikovillighet bidra til nye og mer effektive løsninger som hjelper flere? Utenriksminister Ine Eriksen Søreide og administrerende direktør i Innovasjon Norge Anita Krohn Traaseth lanserer innovasjonsprogrammet og deltar i samtalen. Moderator: Christian Borch.  

09:45 Utenriksminister Ine Eriksen Søreide og Anita Krohn Traaseth er tilgjengelige for spørsmål fra pressen og foto.

10.00 Informasjonsmøte om programmet og tilskuddsordningen ved Innovasjon Norge. 

Når: Fredag 17. august klokken 09.00 (registrering fra klokken 08.30).  

Hvor: MESH, Tordenskioldsgate 3.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Maiken Thonke/UN Women
Foto: Maiken Thonke/UN Women
Last ned bilde

Lenker

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0158 Oslo

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.

Følg saker fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom