Nærings- og fiskeridepartementet

Presseinvitasjon: Næringsministeren til Russland

Del

Næringsminister Monica Mæland besøker Moskva 19.-20. april.

- Russland er et viktig naboland for Norge. Vi har et bredt bilateralt samarbeid på mange områder, særlig i nord. Samhandelen mellom Norge og Russland ble redusert som følge av krisen i Ukraina, men det pågår fremdeles næringssamarbeid i mange sektorer. Møtet i norsk-russisk økonomisk kommisjon i Moskva er viktig i denne sammenhengen, sier næringsminister Monica Mæland.

Mæland skal delta på et møte i norsk-russisk økonomisk kommisjon sammen med sin russiske motpart naturressurs- og miljøminister Sergej Donskoj. Kommisjonen, som er en av flere norsk-russiske kommisjoner på ulike områder, er en viktig arena for myndighetskontakt med Russland.

Mæland ble invitert  da Donskoj besøkte Oslo i november i fjor.  Forrige møte i kommisjonen fant sted i Oslo i juni 2013.

Norge har sluttet seg til EUs restriktive tiltak som ble innført i august 2014. De ble innført som en reaksjon på Russlands folkerettsbrudd i Ukraina. Norge har videreført det bilaterale og regionale samarbeidet med Russland på områder som ikke er omfattet av de restriktive tiltakene.

Når:  Onsdag 19.- torsdag 20. april.

Hva:  Møte i norsk-russisk økonomisk kommisjon.

Det er også lagt opp til en mottakelse for norske bedrifter på ambassaden onsdag kveld. Frist for påmelding for journalister som ønsker å delta på mottakelsen er tirsdag 18. april. Påmelding  (kun presse)  kan sendes til:  mrd@nfd.dep.no

Nøkkelord

Kontakter

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal i offentlig elektronisk postjournal (OEP)

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom