Direktoratet for økonomistyring (DFØ)

Presseinvitasjon: Nå kan alle grave i statsregnskapet

Del

Lurer du på hva staten bruker penger på? Nå kan du enkelt finne og sammenlikne statens inntekter og utgifter. Den nye nettsiden statsregnskapet.no lanseres tirsdag 10. oktober, og vi lærer deg å bruke det nye verktøyet.

Mens journalister og ansatte i forvaltningen tidligere har måtte grave seg gjennom en bunke Excel-filer for å finne statlige regnskapstall, kan du nå heller bruke tiden på å finne historien bak tallene. Statsregnskapet.no gir deg en enkel og grafisk fremstilling av statsregnskapet.

– Åpenhet er en forutsetning for tillit og troverdighet, sier finansminister Siv Jensen.  

– Som myndigheter har vi et ekstra ansvar for åpenhet, fordi vi forvalter store ressurser på vegne av fellesskapet. Det minste vi kan gjøre er å vise frem hvordan skattepengene brukes, slik at folk kan se oss i kortene og gjøre seg opp egne meninger. Åpenhet er å gjøre informasjon tilgjengelig i et format og på et språk som folk forstår og kan bruke. Jeg mener at denne nettsiden er et stort steg i riktig retning, sier finansministeren, som åpner pressekonferansen tirsdag. 

Nå kan du for første gang sammenligne statlige virksomheters utgifter, helt ned på spesifikke utgiftsposter. Kom på pressekonferansen hvis du for eksempel vil lære deg hvordan du kan:

  • sjekke hva ulike statlige virksomheter har brukt på konsulenttjenester
  • se om utgiftene til private barnevernstjenester har økt
  • sammenlikne pensjonsutgifter på tvers

Dato og tidspunkt
Tirsdag 10. oktober, klokken 09.30-10.30. Møt opp i god tid, slik at du får registrert deg i resepsjonen før lanseringen starter. Merk! Nettsiden statsregnskapet.no blir først tilgjengelig tirsdag. 

Sted
Direktoratet for økonomistyring (DFØ), Paleet, Karl Johans gate 37 B. 5.etasje med inngang fra Paleet kjøpesenter (hold til høyre forbi apoteket). Møt i resepsjonen. Husk pressekort eller identifikasjon. Her finner du oss.

Ønsker du å delta?
Send en e-post til kommunikasjonsrådgiver Anniken Celine Berger på anniken.berger@dfo.no. Telefon: 93 00 53 55. 

Hva er statsregnskapet? 
Statsregnskapet gir en oversikt over statlige virksomheters inntekter og utgifter. Direktoratet for økonomistyring utarbeider statsregnskapet, og publiserer månedlige tall på våre nettsider dfo.no.

Bilder

Om Direktoratet for økonomistyring (DFØ)

Direktoratet for økonomistyring (DFØ)
Direktoratet for økonomistyring (DFØ)
Karl Johans gate 37B
0162 Oslo

400 07 997http://www.dfo.no

Direktoratet for økonomistyring er statens ekspertorgan på styring i staten, og leverer lønns- og regnskapstjenester til statlige virksomheter. DFØ er underlagt Finansdepartementet.

Følg saker fra Direktoratet for økonomistyring (DFØ)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Direktoratet for økonomistyring (DFØ) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Direktoratet for økonomistyring (DFØ)

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom