Nærings- og fiskeridepartementet

Presseinvitasjon: Innspillsmøte om ny eierskapsmelding

Del

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen møter onsdag 19. september aktører i kapitalmarkedet for å få innspill til den nye eierskapsmeldingen som nå er under arbeid.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Foto: NFD
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Foto: NFD

- Staten har et omfattende eierskap og eier blant annet en tredjedel av verdiene på Oslo Børs. Forrige gang vi la frem en eierskapsmelding var for fire år siden. Nå ønsker vi å utvikle eierskapspolitikken videre, sier Røe Isaksen.

Den nye eierskapsmeldingen skal legges frem for Stortinget i løpet av 2019. Før den tid er det lagt opp til en bred prosess. Både selskaper i statens portefølje, næringslivet og interesseorganisasjonene er blant aktørene som er bedt om å komme med innspill. I tillegg til at næringsministeren møter aktører i kapitalmarkedet, skal statssekretær Magnus Thue senere i høst møte arbeidslivsorganisasjonene for å få innspill til meldingen.

- Ved å videreutvikle eierskapspolitikken, kan vi få enda mer ut av statens penger investert i selskapene til glede for nåværende og kommende generasjoner. I den kommende meldingen vil vi gi selskapene tydelige mål og mandat for hva de skal gjøre videre, og frihet til å finne den beste veien til målet, sier næringsministeren.

Møtet onsdag blir holdt i departementets lokaler i Kongens gate 8 mellom klokken 09.30-11.30. Pressen er velkommen til å delta på oppsummeringen under den siste delen av møtet, fra ca kl 11.15.

Les eierskapsmeldingen fra 2014 her. 

Les statens eierberetning 2017 her. 

Si din mening

Hvordan kan staten videreutvikle sin eierskapspolitikk? Send en e-post til postmottak@nfd.dep.no

Fakta: Staten som eier

  • Eierskapspolitikken handler om hvorfor staten eier, hva staten eier og hvordan staten eier. Politikken fremgår av eierskapsmeldingen. 
  • Staten er en stor eier i Norge med eierandeler i 74 selskaper, hvor det jobber til sammen rundt 300.000 personer. 

Bilder

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Foto: NFD
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Foto: NFD
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom