Nærings- og fiskeridepartementet

Presseinvitasjon: Innspillsmøte for regjeringens romstrategi

Del

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen møter mandag 11. februar bedrifter og interesseorganisasjoner for innspillsmøte til regjeringens kommende romstrategi.

- Det norske romeventyret handler ikke om månelandinger, men om jordnære ting som påvirker folk flest i hverdagen, som værvarsler og restaurantsøk på kart. Romvirksomhet bidrar dessuten til lønnsomme arbeidsplasser over hele landet, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.  

Regjeringen har varslet at den i løpet av 2019 vil legge frem en ny romstrategi. Formålet med strategien er å skape et langsiktig rammeverk for videre utvikling av norsk romvirksomhet. Internasjonal romvirksomhet er i rask utvikling. Regjeringen ønsker å legge til rette for at Norge og norsk næringsliv skal kunne dra nytte av denne utviklingen.

-Norge satser betydelige beløp på romvirksomhet, hele 1,7 milliarder kroner i statsbudsjettet for 2019. Strategien skal bidra til å sikre at denne satsingen gir størst mulig verdiskaping og nytte i det norske samfunnet. Jeg ønsker å høre fra næringslivet selv hvordan regjeringens politikk best kan legge til rette for videre utvikling av en konkurransedyktig norsk romnæring, sier Røe Isaksen.

Pressen er invitert til å delta under hele møtet. Presse som ønsker å delta må gi beskjed på forhånd, og bes møte senest klokken 10.45 i resepsjonen. Husk pressekort eller ID.

Tid: Mandag 11. februar kl 11.00-12.30

Sted: Nærings- og fiskeridepartementet i Kongens gate 8.

Kontakter

Bilder

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom