Innovasjon Norge

Presseinvitasjon: Innovasjonstalen 2019 Trøndelag

Del

Norge har blitt et gründerland, og hvert år fødes det 62.000 nye selskap. Dessverre er det kun en liten andel som vokser seg store. 29. mai holder direktør for Innovasjon Norge Trøndelag Vigdis Harsvik årets Innovasjonstale om hvordan vi sammen kan skape vekst i bedriftene – en kultur for vekst.

Berge/Knoff/Natural Light/Visitnorway.com
Berge/Knoff/Natural Light/Visitnorway.com

For sikre velferden når eksportinntektene fra oljenæringen avtar trenger Norge flere sterke selskaper som vil ha verden som sitt marked. På oppdrag fra Innovasjon Norge har Menon Economics kartlagt kjennetegn hos de bedriftene som vokser mest. Rapporten og resultatene for bedrifter i Trøndelag vil bli presentert på arrangementet.

Regionale muligheter og utfordringer

Penger og kompetanse er kritisk for vekst, men vekst handler også om å ville vokse. Ikke bare for bedriftene, men for hele regionen vår. Har vi det for godt til å ville ta et selskap fra 50 til 500 ansatte? Heier vi mest på utfordrerne, og mindre på de som faktisk lykkes? Hvordan skaper vi gode strukturer for vekst i Trøndelag? Dette er noen av spørsmålene vi ønsker å diskutere på årets innovasjonstalearrangement, som er i samarbeid med Tequity Cluster.

Pressen er velkommen til å delta. Det vil bli muligheter for intervjuer med direktør i Innovasjon Norge Trøndelag Vigdis Harsvik etter arrangementet, og vi kan videreformidle kontakt med andre deltakere. For intervjuforespørsler, spørsmål eller påmelding kontakt Julie Ryland, julie.ryland@innovasjonnorge.no/48 11 19 75

Tid: 29. mai, 09.30-12.00
Sted: DIGS, Krambugata 2

Program

 • 09.30 Dørene åpner

 • 10.00 Innovasjonstalen 2019 ved Vigdis Harsvik, direktør i Innovasjon Norge Trøndelag

 • 10.15 Hvorfor haster det med vekst? ved Ragnar Torvik, professor i samfunnsøkonomi, NTNU

 • 10.30 Fra oppstart- til vekstselskap ved Gunnar Nordseth, daglig leder, Signicat AS 

  Signicat er et finansteknologiselskap som leverer nettbaserte digitale identitetstjenester til offentlig og privat sektor. Signicat har hovedkontor i Trondheim, og avdelingskontor i en rekke europeiske byer, herunder Frankfurt, Haag, Helsinki, København, Lisboa, London, Oslo og Stockholm.

 • 10.45 Hvordan rigger en gründer seg for vekst, ved Marie Jacobsen Lauvås, gründer og daglig leder i Capeesh

  Capeesh er en språkspillapp som bruker maskinlæring og spillteknologi for å lære utlendinger norsk som arbeidsspråk. Selskapet ble startet i 2017, og i år vant bedriften første plass i den norske finalen av Creative Business Cup, verdens største pitchekonkurranse for kreative bedrifter.

 • 11.00 Paneldebatt med deltakerne og konferansier Espen Gressetvold i Tequity Cluster

 • 11.15 Lett servering

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Berge/Knoff/Natural Light/Visitnorway.com
Berge/Knoff/Natural Light/Visitnorway.com
Last ned bilde

Lenker

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0158 Oslo

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.

Følg saker fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom