Medietilsynet

Presseinvitasjon: H.K.H. Kronprins Haakon åpner Safer Internet Day, Norway 2016

Del

H.K.H. Kronprins Haakon vil åpne den norske markeringen av Safer Internet Day 2016 (#SID2016), 9. februar. Dagen arrangeres årlig over hele verden, og retter søkelyset mot trygg, god og sikker nettbruk for barn og unge. I Norge er årets tema «Hva gjør du?» Markeringen blir større og mer slagkraftig enn noensinne. Innholdet varierer stort innen temaene nettvett, digital mobbing, personvern og dataspill.

Programmet er dagsaktuelt med høyprofilerte stemmer som utfordres til å dele og diskutere hva de gjør, og hva vi kan gjøre, for en bedre netthverdag. Vi nevner Elisabeth Staksrud, Anne Lindboe, Sophie Elise, Tara Lina og Bjørn Erik Thon blant annet. Se fullstendig program her: http://www.medietilsynet.no/safer-internet-day-2016-hvagjordu/

Dette skjer:

Safer Internet Day - #hvagjørdu Dato: 9. - 10. februar 2016
Sted
: Røde Kors Konferansesenter, Hausmanns gate 7 0186 Oslo
Akkreditering for presse: Send navn, medium og antall til raba@medietilsynet.no innen mandag 8. februar kl.12:00. Vi kan ikke garantere inngang for uanmeldte.

Kontaktperson: For informasjon om arrangementet: Barbro Hardersen, prosjektleder i Medietilsynet Trygg bruk: barbro.hardersen@medietilsynet.no Telefon: 97016044

H.K.H. Kronprins Haakon åpner SID-dagene og deler ut Trygg bruk-prisen

Den 9. februar tildeles Trygg bruk-prisen for å hedre en person eller organisasjon som har vist særlig vilje og evne til å bidra til at barn og unge får en god digital hverdag. H.K.H. Kronprinsen vil dele ut prisen på vegne av Medietilsynet Trygg bruks Advisory Board.

Årets markering er det første i sitt slag ved at alle som arbeider med å trygge nettbruken til barn og unge stiller seg sammen for å vise hva som gjøres på feltet. 

– Ved at vi alle stiller oss selv spørsmålet hva gjør du, ønsker vi å sette fokus på at hver enkelt av oss har et ansvar for hvordan barn og unge ferdes på nett, hva de møter der og hvordan de skal håndtere det de møter. Det finnes svært mange gode innsatser, og vi utfyller hverandre på en god måte, både frivillige, statlige og private. Det at vi sammen kan vise fram alt som gjøres på en og samme arena, vil forhåpentligvis bidra til å synliggjøre at vi alle har en rolle å spille i dette viktige og mangfoldige arbeidet, sier prosjektleder for Medietilsynet Trygg bruk, Barbro Hardersen, som er svært glad for at H.K.H. Kronprins Haakon har takket ja til å åpne markeringen.

Om arrangøren: 

Medietilsynet Trygg bruk er nasjonal koordinator i arbeidet for at barn og unge skal ha en trygg digital hverdager. Sammen med Kors på halsen er Medietilsynet Trygg bruk Norges Safer Internet Centre. Medietilsynet Trygg bruk samarbeider med andre aktører både i Norge og internasjonalt, og arrangerer blant annet Safer Internet Day i februar hvert år. Safer Internet Day markeres årlig i hele verden: https://www.saferinternetday.org/web/sid/home

Arbeidsgruppen for SID2016 består av Medietilsynet Trygg bruk, Kors på halsen, NorSIS, Redd Barna og Senter for IKT i utdanningen.

Nøkkelord

Kontakter

Om Medietilsynet

Medietilsynet
Medietilsynet
Nygata 4
1607 Fredrikstad

69 30 12 00http://www.medietilsynet.no

Medietilsynet arbeider med veiledning av barn og unge i bruk av digitale medier, aldersgrenser for kinofilm, støtteordninger, behandler søknader om pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kulturdepartementet.

Følg saker fra Medietilsynet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Medietilsynet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom