Samferdselsdepartementet

Presseinvitasjon: Fremforhandlet byvekstavtale for Oslo og Akershus signeres i dag 26. juni

Del

Priv. til red.: Fremforhandlet byvekstavtale for Oslo og Akershus blir signert i Oslo, onsdag 26. juni. Til stede er statssekretær for Samferdselsdepartementet, Anders B, Werp, statssekretær for Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Lars Jacob Hiim, og politikere fra Oslo og Akershus.

Pressen er velkommen til overrekkelse av fremforhandlet utkast til byvekstavtale.

Avtalen vil bli signert av forhandlingspartene fra Akershus fylkeskommune, Oslo kommune, Bærum kommune, Skedsmo kommune, Oppegård kommune, Vegdirektoratet, Jernbanedirektoratet og Fylkesmannen i Viken.

  • Signeringen finner sted på Skøyen stasjon, onsdag 26. juni 2019 kl. 1300.
  • Deltagerne er tilgjengelig for pressen etter signering.
  • For nærmere informasjon kontakt pressevakt i Samferdselsdepartementet (919 14 777) eller Kommunal- og moderniseringsdepartementet (22 24 25 00).

Bakgrunn

Et fremforhandlet utkast til byvekstavtale for Oslo og Akershus legges fram. Avtalen innebærer gjensidige forpliktelser for å sikre et godt miljø, bedre fremkommelighet, og en integrert areal- og transportpolitikk i perioden 2019-2029 og erstatter eksisterende bymiljøavtale og byutviklingsavtale. Avtalen skal nå til lokalpolitisk behandling hos fylkeskommunen og de ulike kommunene, før avtalen behandles i regjering og endelig avtale er på plass.

Nøkkelord

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for post- og televirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg saker fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Samferdselsdepartementet

Belønningsavtale: Tromsø får 65 millioner kroner til kollektivtransport, sykkel og gange11.7.2019 15:12:42 CESTPressemelding

- Vi bidrar nå med 65 millioner kroner for at Tromsø kan få bedre transportløsninger som forenkler reisehverdagen til innbyggerne. Skal vi bidra til at flere velger å velge å gå, ta buss eller sykle må vi legge til rette for at det blir enklere og et forbedret tilbud. Derfor bidrar regjeringen nå med et betydelig beløp for transportløsninger i Tromsø, sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom