Valgdirektoratet

Presseinvitasjon: Fra urne til resultat

Del

Hvordan foregår opptellingen av stemmesedler? Følg veien fra stemmen blir avgitt til resultatet kommer på TV. Valgdirektoratet inviterer til "valgvisning" i Horten rådhus onsdag 23. august kl. 10-11.

Denne dagen gjennomføres det prøvevalg i skanning av stemmesedler for mer enn 200 kommuner og fylkeskommuner, og manuell telling i andre. Da tar vi den siste testen av at valgsystemene fungerer som de skal før valgdagen 11. september.

Horten kommune skal delta på prøvevalget. Kommunen har rigget til med skannere, datamaskiner og programvare. Valgmedarbeidere er tilstede for å håndtere alt utstyret og gjennomføre opptellingen.

Prøvevalget gir også en god anledning til å vise mediene hva som skjer på valgdagen.

Kl 10 er det anledning til å se hvordan skanning av stemmesedler foregår. Her blir det også mulig å filme/ta bilder. Det er ikke mulig å ta bilder/filme dataskjermer.

Fra kl. 11 er opptellingsresultater fra skanningen i kommunene og fylkeskommunene tilgjengelig på en testside av valgresultat.no.

Hvor: Horten Rådhus

Når: onsdag 23. august kl 10-11.

Ved spørsmål eller påmelding ta kontakt med Valgdirektoratet v/ Kristina Brekke Jørgensen.

Kontakter

Om Valgdirektoratet

Valgdirektoratet
Valgdirektoratet
Postboks 2080
3101 Tønsberg

33 41 29 40http://valg.no

Valgdirektoratet skal bidra til å opprettholde høy tillit til valg og demokrati i Norge gjennom å sikre frie, direkte og hemmelige valg.

Valgdirektoratet har ansvar for valggjennomføringen på landsbasis. Dette innebærer å støtte kommunene og fylkeskommunene i den praktiske gjennomføringen av valg, informasjon til velgere, opplæring av kommuner og fylkeskommuner, evalueringer, drift og forvaltning av valgadministrasjonssystemet EVA, samt valgfaglig utredning og analyse.

Valgdirektoratet er underlagt Kommunal- og moderniseringsdepartementet

Følg saker fra Valgdirektoratet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Valgdirektoratet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Valgdirektoratet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom