Nærings- og fiskeridepartementet

Presseinvitasjon: Fiskeriministeren til FN

Del

Fiskeriminister Per Sandberg reiser til New York 7. og 8. juni for å være med på lanseringen av FNs nye hav-partnerskap med næringslivet.

- Hele verden er opptatt av mer bærekraftig bruk av havet. Havet er kilde til mat, medisiner, energi og arbeidsplasser og vil bare bli viktigere i årene som kommer når befolkningen vokser. Vi må sikre bærekraftig bruk. Nå samler FN internasjonalt næringsliv for å utvikle verdiene i havet, og Norge er klare til å ta ledertrøyen på, sier fiskeriminister Per Sandberg.

Med det nye havinitiativet i ryggen skal internasjonale havbedrifter utvikle verktøy og metoder som setter en ny standard for bærekraftig næringsutvikling knyttet til havet.

Havplattformen utfordrer næringslivet på fire punkter: næringslivet må sette globale mål for hav og marine ressurser, gå sammen i partnerskap, fremme bærekraftig bruk, og bidra til å samle inn kunnskap.

- Det handler om å finne lønnsomme løsninger som tar vare på havet. Kan for eksempel plastprodusenter utvikle internasjonale standarder for produksjon av plast slik at det blir lønnsomt å gjenvinne og plasten ikke havner i havet? Det skal FN og næringslivet finne ut av, sier fiskeriminister Sandberg.

I tillegg til å lansere det nye havsamarbeidet skal Sandberg også møte WWF og besøke Chelsea Markets som selger norsk fisk.

Program

Torsdag 7. juni

Fiskeriminister Per Sandberg og utviklingsminister Nicolai Astrup tester den norske undervannsdronen Blue Eye sammen med den norske gründeren Christine Spiten. Dronen skal søke etter plast og søppel i East River fra Glick Park, utenfor FN-bygget.

Fredag 8. juni - verdens havdag

Fiskeriministeren lanserer FNs internasjonale havsamarbeid med næringslivet

Fiskeriministeren møter WWF om om bærekraftig bruk av marine ressurser

Fiskeriminister Sandberg besøker Chelsea Market for å snakke om norsk sjømateksport til USA

Kontaktperson: Kommunikasjonsrådgiver Lisa Nordøen, mobil: 934 19 402, epost: lno@nfd.dep.no

Kontakter

Bilder

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom