Treider

Presseinvitasjon: Erna Solberg – veien tilbake til arbeidslivet - Statsministeren møter representanter for AMO-kurs på Treider onsdag 7. mars

Del

Treider i Bergen har invitert statsministeren, Nav og kursdeltakere til samtale om AMO-kurs og den viktige rollen de spiller for å få mennesker som har falt utenfor arbeidsmarkedet ut i jobb. Pressen er velkommen til å delta.

Arbeidsmarkedsopplæring (AMO-kurs) er korte, arbeidsrettede kurs som inneholder en blanding av teoretisk og praktisk opplæring. På jobbklubb hjelper Treider arbeidsledige med å lage profesjonelle og gode søknader og CV-er, samtidig som de får hjelp med å navigere i arbeidsmarkedet. Jobbklubb varer i tre-seks uker, der de siste tre ukene er frivillige. Dette tiltaket har hatt over 5000 deltagere så langt, og er en viktig bidragsyter for å få arbeidsledige tilbake i jobb.

Hull i CV bør ikke være en brems
AMO-kursene er vesentlige for å få mennesker som av ulike årsaker har falt utenfor arbeidslivet tilbake i jobb. Å få mennesker tilbake i arbeidslivet er noe Erna Solberg er svært opptatt av. Hun har tidligere uttalt at hull i CV-en ikke bør være en brems for fremtidig innsats, og at det er svært viktig for samfunnet å få disse tilbake i jobb. Statsministeren er opptatt av at næringslivet skal bli enda flinkere til å gi folk med en slik bakgrunn en sjanse, fordi alle fortjener en ny mulighet.

Statsministeren vil under sitt besøk treffe en klasse og ha samtale med representanter som deltar på jobbklubb. En representant fra Nav vil også delta i denne samtalen.

Deltakere i samtalen er:

  • Erna Solberg
  • Nav
  • 1-2 representanter som har deltatt på jobbklubb
  • 4-5 personer med innvandringsbakgrunn som har deltatt på jobbklubb
  • Olav Magne Kvamme, som representerer en gruppe som møttes på jobbklubb. Sammen har de utviklet en teknologi som omdanner avfall til energi, ferskvann og kaldtvann.

Hva: Samtaler om AMO-kurs og veien tilbake til arbeidslivet

Hvor: Treider Bergen, St. Jakobs plass 9, 5008 Bergen

Når: Onsdag 7/3-18 kl. 9.40. Dørene stenges presis kl. 9.00 av sikkerhetshensyn.

Kontaktperson: Gunnar M. Eriksen, tlfnr. 917 51 675

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om Treider

Treider
Treider
Nedre Vollgate 8
0158 Oslo

24 14 99 40https://treider.no

Treider tilbyr praktiske utdanninger innen mange ulike bransjer og yrker gjennom både hel- og deltidsstudier. Gjennom korte, praktiske kurs og studier, og tette bånd til næringslivet er vi skolen for alle som vil raskt ut i jobb, eller trenger kompetanseheving innenfor nytt eller eksisterende fagfelt. På denne måten bidrar vi til livslang læring.

Følg saker fra Treider

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Treider på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Treider

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom