Presseinvitasjon: Bygg et klasserom med årets TV-aksjon!

Del

Sammen med UNICEF og TV-aksjonen NRK dedikerer LEGO-festivalen "Build the change" en hel helg til årets TV-aksjon på Teknisk Museum i Oslo. Målet er å sette søkelys på hvor avgjørende skolegang og utdanning er for barn som vokser opp i krig og konflikt.

TV-aksjonen på Teknisk Museum i helgen
TV-aksjonen på Teknisk Museum i helgen

Praktisk:
Vi bygger i klasserommet lørdag og søndag 11-17. Vanlig billettpris på Teknisk museum gjelder.

Gjennom helgen kan alle som besøker Teknisk Museum bidra til å fylle et stort, tomt klasserom i flyhangaren med alle de tingene barna og lærerene er avhengig av for å ha en god skolegang - bygget i LEGO, av deg og deg, og deg!

Når barn i krig og konflikt ikke får utdanning, står et helt lands framtid på spill. Årets TV-aksjon skal gi skolegang og håp til barn der krigen raser. Lørdag kl 11.00 åpner generalsekretæren i UNICEF, Camilla Viken, klasserommet og forteller om årets aksjon.

Hva skal bygges?
Hva trengs i et klasserom? Klarer du å bygge en blyant, en skrivebok, en pult eller kanskje tar du utfordringen om å lage et hoppetau eller paradis på gulvet? Vi har bygd et tomt klasserom med lego-plater på veggene, og de trenger vi hjelp av både store og små til å fylle denne helgen. Alle som bygger får diplom!

Det kjente Byggelauget er selvfølgelig med, og kommer med masse kreativitet og erfaring for å hjelpe til med å forme klasserommet og alt som skal være i det. LEGO-filmen vises i amfiet, og som vanlig på LEGO-festivalen blir det premier. Skriver du navn, alder og telefonnummer på byggeprosjektet ditt, blir du med på trekningen.

Trenger bøssebærere!
I løpet av hele helgen blir det mulighet for å få vite mer om årets TV-aksjon og UNICEFs arbeid, og ikke minst kan du melde deg som bøssebærer mens du bygger LEGO til klasserommet vårt. Det trengs 100 000 bøssebærere i hele landet til aksjonsdagen 22. oktober, og vi håper en god andel av disse melder seg på mens de bygger LEGO hos oss.

Bilder

TV-aksjonen på Teknisk Museum i helgen
TV-aksjonen på Teknisk Museum i helgen
Last ned bilde
Last ned bilde

Om TV-aksjonen 2017

TV-aksjonen 2017http://blimed.no

TV-aksjonen NRK 2017 går til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 22.oktober.

Når barn i krig og konflikt ikke får utdanning, står et helt lands framtid på spill. Årets TV-aksjon skal gi skolegang og håp til barn der krigen raser.Ett av fem barn i krigs- og konfliktområder står i dag uten skolegang. UNICEF jobber hardt og målrettet for at barn ikke skal få ødelagt framtiden på grunn av voksnes kriger og konflikter.TV-aksjonen 2017 skal gi utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

Følg saker fra TV-aksjonen 2017

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV-aksjonen 2017 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.