Plan International Norge

Presseinvitasjon: ARENDALSUKA 2018 – Inkluderende utdanning i norsk utviklingspolitikk

Del

Nikolai Astrup, Anniken Huitfeldt og Hilde Frafjord Johnson er blant dem som møtes til debatt om hvordan utdanningsbistanden skal sikre at ingen etterlates.

Tid: 14. august, klokka 09.30-10.00
Sted:
No. 9 Kaffe & Platebar, Teaterplassen 3, Arendal
Arrangør: Plan International Norge, Unge funksjonshemmede og Atlas-alliansen

Regjeringen løfter inkluderende utdanning som et viktig tematisk område i utviklingspolitikken og har prioritert jenter og funksjonshemmede. Hvordan vet vi at de politiske ambisjonene kan gjennomføres i praksis – hvordan må politikken innrettes når bistand til utdanning i hovedsak kanaliseres gjennom globale finansieringsmekanismer?

Finnes det andre eller bedre måter å styre utdanningsbistanden på som sikrer at ingen etterlates? Finnes det andre utviklingspolitiske virkemidler som sikrer at norsk utdanningsbistand bidrar til å redusere ulikhet basert på kjønn, alder og funksjonsnedsettelse?

I panelet møtes:
- Nikolai Astrup, utviklingsminister (H)
- Anniken Huitfeldt, leder av Forsvars- og utenrikskomiteen (A)
- Hilde Frafjord Johnson, tidl. utviklingsminister/generalsekretær i KrF
- Camilla Lyngen, forbundsleder i organisasjonen Unge funksjonshemmede
- Anne Kielland, seniorforsker i Fafo

Ordstyrer: Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge

Arrangementet knyttes til lanseringen av fotograf Morten Krogvolds utstilling #IncludeMe på Arendal bibliotek. Krogvold reiste til Nepal sammen med Plan for å dokumentere situasjonen til ungdommer med funksjonsnedsettelser. Målet var å belyse hvilke utfordringer ungdommene har og hvilke muligheter som finnes, for jenter spesielt, for å få realisert sin rett til utdanning. Utstillingen vil være åpen under hele Arendalsuka.

Kontakter

Bilder

Om Plan International Norge

Plan International Norge
Plan International Norge
Tullins gate 4C
0166 Oslo

56 09 99 09http://www.plan-norge.no

Plan International er en global bistandsorganisasjon som driver utviklingsarbeid for å gi barn en bedre framtid. Vi jobber i mer enn 50 land for å oppfylle barns rettigheter, blant annet til skolegang, helsetjenester og beskyttelse. Plan har et særlig fokus på jenters rettigheter.

Følg saker fra Plan International Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Plan International Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Plan International Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom