Innovasjon Norge

Presenterer fremtidens energiløsninger på ONS

Del

Innovasjon Norge presenterer 11 norske teknologibedrifter med fokus på fremtidens energiløsninger under årets Offshore Northern Seas (ONS) i Stavanger. Bedriftene stiller ut sine løsninger på Innovasjon Norges stand, Next Energy, på Clean Energy Park.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Innovasjon Norge er i år tilstede på ONS på utstillingsområdet Clean Energy Park, som blant annet fokuserer på renere fossil energiproduksjon, fornybar energi samt smart og innovativ energiteknologi. Totalt 11 bedrifter er plukket ut for å presentere sine løsninger for internasjonale bransjeaktører på Innovasjon Norges stand. Felles for bedriftene som deltar er at de har vært gjennom en utvelgelsesprosess der teknologi, miljøgevinst og gjennomføringsevne har vært viktige vurderingskriterier.

Ny teknologi og innovasjon
- Kompetansen, teknologien og det internasjonale nettverket som er bygget opp gjennom årtier med olje- og gassvirksomhet i Norge, er helt avgjørende for å drive fram ny teknologi. Flere av selskapene som vi presenterer på ONS i år bygger videre på denne teknologien og presenterer noen av fremtidens energiløsninger med fokus på en renere energiproduksjon, sier Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge. Traaseth presenterer selskapene under Pitching for the Next Energy på Center Court scenen, mandag 27. august.

Oljebrønn-bakterier skal lage fornybar energi
Et av selskapene som er tilstede på Innovasjon Norges stand på ONS for å presentere sine løsninger er Hyperthermics. Selskapet har nylig inngått en avtale med Equinor og skal nå bruke oljebrønn bakterier for å lage fornybar energi. 

I en ny avtale gir Equinor sunnmørsselskapet Hyperthermics tilgang til unike bakterier hentet fra oljefelt og andre oljerelaterte områder. De levende mikroorganismene, som var med på dannelsen av olje for omkring 200 millioner av år siden, skal nå brukes i en ny teknologi - som lager grønn energi av vanlig avfall.
I årevis har Equinor hentet opp tusenvis av ulike mikroorganismer fra sine oljefelt og oljerelaterte felt over hele verden. Den unike bakteriesamlingen har vært en del av et stort forskningsprosjekt for å øke oljeutvinningsgraden. Nå får selskapet Hyperthermics bruke de innsamlede prøvene for å produsere ren biogass fra avfall.

- Avtalen med Equinor gir oss tilgang til en stor og variert samling av levende organismer. Dermed blir det lettere for oss å finne den mest optimale kombinasjonen av bakterier til å omdanne ulike typer biomasse til ren og fornybar energi, sier Harald Nordal, daglig leder i Hyperthermics.

Presenterer sine løsninger for internasjonale bransjeaktører
Hyperthermics og ti andre selskaper vil presentere sine energiløsninger for fremtiden på Centre Court scenen på ONS, mandag 27. august klokken 17.00. Det vil være mulig å treffe selskapene etter presentasjonen på Innovasjon Norges stand i hall 9.

Les mer om selskapene her: https://www.innovasjonnorge.no/no/arrangementer1/offshore-northern-seas---ons-2018

Programmet:
Her er noen hovedpunkter i programmet på Next Energy, Clean Park hall 9: 

Mandag 27. august: 

09.30 - Messen åpner.

10.26 - H.K.H Kronprins Haakon, Olje og energiminister Terje Søviknes og ordfører i Stavanger Christine Sagen Helgbø besøker Next Energy standen. 

14.30 - Forskning og høyere utdanningsminister Iselin Nybø besøker Next Energy standen.

17.00 - Pitching for the Next Energy, Centre Court scenen. 

Tirsdag 28. august:

09.30 - Messen åpner

09.45 - Foredrag: Leadership and energy in future societies, ved Anita Krohn Traaseth (Adm dir Innovasjon Norge) og Bente E. Engesland (CEO, Burson Martseller). Centre Court scenen. 

14.00 - Studenter fra universitetet i Stavanger besøker Next Energy Standen.


Kort om ONS:
• Internasjonal møteplass for energibransjen
• Arrangementet holdes i august annethvert år i Stavanger
• Består av utstilling, konferanse og festival
• Antall besøkende i 2016: 65 718 fra 99 land
• Årets tema er INNOVATE
• http://www.ons.no/2016/

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Last ned bilde

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0158 Oslo

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.

Følg saker fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom