Opplysningskontoret for frukt og grønt

Potetsalat, et must til sommermåltidet

Del

Potetsalat er et naturlig tilbehør til grillmaten og sommerserveringen. Det er lett å lage den selv, og hjemmelaget potetsalat blir garantert godt mottatt.

Toril Gulbrandsen, matfaglig rådgiver, frister med potetsalater av det hjemmelagde slaget.
Toril Gulbrandsen, matfaglig rådgiver, frister med potetsalater av det hjemmelagde slaget.

«Nesten» alle serverer potetsalat

En undersøkelse gjennomført av Norstat i juni 2019 for Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), viser at over halvparten av alle som griller serverer potetsalat. Over 53 % kjøper den ferdig. Men mange ønsker å lage sin egen.

Det finnes utallige oppskrifter å velge blant. Matfaglig rådgiver i OFG Toril Gulbrandsen har noen tips til enkle og magre varianter som ofte etterspørres.

Bruker du for eksempel cottage cheese, kesam eller yoghurt fremfor majones og rømme, sparer du kalorier uten å miste smak, bare ved å velge litt magrere alternativer.

Smak gjerne til med friske urter, sennep, rødløk og hvitløk, epler og/eller soltørkede tomater for å nevne noe. Eksperimenter med å tilsette smaker du selv liker. Det er bare fantasien som setter grenser. Poteten er hovedingrediensen. Husk også at potetsalaten gjerne tykner når den får stått litt, og at den smaker godt selv etter noen dager i kjøleskapet. Lag gjerne mye av gangen. Den tåler oppbevaring, og det er alltid greit å ha potetsalat tilgjengelig.

Pimp opp den ferdigkjøpte potetsalaten

Kjøper du ferdiglaget potetsalat i butikken så kan du gjerne ha i mer poteter før den serveres. Ferdigkjøpte inneholder gjerne mellom 50 og 70 % poteter, så her er det god plass til mer poteter.

Pimp opp og lag din egen vri med mer kokte poteter og smakfulle ingredienser. Det gjør susen.

Her er noen forslag til sunne hjemmelagde potetsalater:

Nypotetsalat med kapers

Sommerlig potetsalat

Potetsalat med sukkererter

Varm potetsalat

Potetsalat med tomater

Nøkkelord

Kontakter

Toril GulbrandsenMatfaglig rådgiver

Er utdannet kokk og har praktisert yrket i inn og utland. Har en lang fartstid i frukt- og grøntbransjen, og er matfaglig ansvarlig. Er opptatt av fargerik matglede, med mye frukt og grønt, for store og små, i alle situasjoner.

957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.no

Bilder

Toril Gulbrandsen, matfaglig rådgiver, frister med potetsalater av det hjemmelagde slaget.
Toril Gulbrandsen, matfaglig rådgiver, frister med potetsalater av det hjemmelagde slaget.
Last ned bilde
Potetsalat med sukkererter
Potetsalat med sukkererter
Last ned bilde
Potetsalat med tomater
Potetsalat med tomater
Last ned bilde
Varm potetsalat
Varm potetsalat
Last ned bilde
Sommerlig potetsalat
Sommerlig potetsalat
Last ned bilde
Potetsalat med kapers og pepperrot
Potetsalat med kapers og pepperrot
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer eller hvor varene er produsert. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning. Fargerik matglede er sentralt i alt vi gjør. 

Vi ønsker å fremheve fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.

Følg saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom