Medietilsynet

Positivt at Radio Metro vil stanse ulovlige FM-sendinger i Oslo-området

Del

Radio Metro har varslet Medietilsynet om at de ulovlige sendingene på FM i Oslo-området blir stanset innen midnatt i dag. – Det er positivt at Radio Metro nå vil innrette seg etter de beslutninger som er tatt, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Mari Velsand, direktør i Medietilsynet. Foto: Medietilsynet
Mari Velsand, direktør i Medietilsynet. Foto: Medietilsynet

Radio Metros konsesjoner utløp 8. desember, men radioene fortsatte sendinger på FM i Oslo-området uten gyldig konsesjon. Medietilsynet varslet 11. desember om at det ville påløpe dagsbøter om sendingene ikke opphørte. Radio Metro har nå altså gitt Medietilsynet beskjed om at de ulovlige sendingene blir stanset i løpet av dagen. – Vi vil, i samarbeid med Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (NKOM), følge opp at dette skjer, sier Velsand.

Utløpsdatoen for Radio Metros konsesjoner følger av avgjørelsen om hvilke lokalradioer som skulle slukke sine FM-sendinger i 2017. Dette ble politisk behandlet og vedtatt i Stortingsmelding 24 (2014-2015) Rammevilkår for lokalradio i samband med digitaliseringa av radiomediet.

For mer informasjon, ta kontakt med konstituert direktør for konsesjon og tilsyn; Hanne Sekkelsten.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Mari Velsand, direktør i Medietilsynet. Foto: Medietilsynet
Mari Velsand, direktør i Medietilsynet. Foto: Medietilsynet
Last ned bilde

Om Medietilsynet

Medietilsynet
Medietilsynet
Nygata 4
1607 Fredrikstad

69 30 12 00http://www.medietilsynet.no

Medietilsynet skal bidra til å realisere statens mediepolitiske mål. Våre hovedoppgaver er å fremme demokrati og ytringsfrihet gjennom mediemangfold og kritisk medieforståelse. Vi veileder om barn og unges bruk av digitale medier, setter aldersgrenser for kinofilm, forvalter støtteordninger, behandler søknader om og fordeler pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kulturdepartementet.

Følg saker fra Medietilsynet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Medietilsynet

Medietilsynet mener TV 2 brøt regler om produktplassering3.10.2018 07:30Pressemelding

Medietilsynet mener TV 2 brøt kringkastingslovens regelverk om produktplassering da reisebyrået Apollo fikk reklamere for Kroatia som reisemål i programmet Været 7. juni i år. Tilsynet gir TV 2 en advarsel for lovbruddet. – Det er viktig at reglene om produktplassering følges, slik at mediebrukerne enkelt kan skille mellom redaksjonelt innhold og reklame, sier direktør i Medietilsynet, Mari Velsand.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom