NBBL - Norske Boligbyggelag

Populært å bygge borettslag

Del

Boligbyggelagene bygger flere boliger i borettslag enn i sameier, viser tall fra Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL).

foto: Nadia Frantsen
foto: Nadia Frantsen

I 2017 ble det bygget 1402 borettslagsboliger, noe som utgjør 58 prosent i fordelingen mellom boliger i borettslag og sameier. Dette kommer fram i NBBLs årlige byggestatistikk. Statistikken viser også at det nå er over 1.020.000 medlemmer i boligbyggelag.

Trenden snudde i 2017

Prisveksten vi har hatt de siste årene har gjort det lønnsomt å investere i bolig. Derfor har sameier med mer fleksible utleiemuligheter blitt attraktive og etterspurt i markedet. Denne trenden er nå i ferd med å snu.

- Vi så det allerede 2016. Andelen borettslag som ble bygget steg i forhold til året før. Det betyr at markedet nå etterspør en måte å organisere boliger på som tilrettelegger for et stabilt bomiljø, sier Thor Eek adm. direktør i NBBL.

Ikke et investeringsobjekt

Formålet med borettslag er å gi andelseierne en god plass å bo, ikke et investeringsobjekt. Derfor er det regler som hindrer hyppig utleie i borettslag.

- Noen opplever disse utleie-reglene som strenge, men de fører til at det er eierne som i hovedsak bor i borettslaget. De har interesse av å ta vare på boligen sin, bygningen og fellesområdene, avslutter Eek.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

foto: Nadia Frantsen
foto: Nadia Frantsen
Last ned bilde
Last ned bilde

Lenker

Om NBBL - Norske Boligbyggelag

NBBL - Norske Boligbyggelag
NBBL - Norske Boligbyggelag
PB 452 Sentrum
0104 Oslo

http://www.nbbl.no

Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) er interesseorganisasjonen for boligbyggelag.

41 boligbyggelag er tilsluttet NBBL. Boligbyggelagene har 1.020.000 medlemmer og forvalter omlag 510.000 boliger i over 12.700 boligselskap over hele landet.

Følg saker fra NBBL - Norske Boligbyggelag

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NBBL - Norske Boligbyggelag på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NBBL - Norske Boligbyggelag

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom