NRK

Podkasthøsten på NRK

Del

Humor og historiefortelling i toppklasse. Dokumentarer og satire. Det siste året har NRK opplevd en jevn vekst i bruken av sine podkaster. Se oversikten over høsten nyheter og andre gode lytteropplevelser.

Siden oktober 2017 har den ukentlige podkastlyttingen økt med mellom 25 og 35 prosent.

– Vi satser på podkast og har hatt et langt større tilbud til publikum i 2018. Denne våren lanserte vi en del nye serier, som «Hos Peder», «To hvite menn», «Ulrikkes univers», «Hele historien», «Ubåtsaken» og mange flere. Tilbakemeldingene fra publikum har vært overveldende, sier NRKs podkastsjef, Vilde Hjort Batzer.

Blir fort hekta

Den økte bruken av podkast skjer særlig i aldersgruppen 20 til 40 år, men også i de eldre aldersgruppene ser man at publikum oppdager podkast. Historielytting er blitt en reell erstatning til skjermbruk, musikk og TV-titting. Og de som begynner å bruke det, blir ofte hekta på å høre noe nytt via mobilen så ofte de har tid.

– Vi ser at flere og flere oppdager hvor enkelt det er å bruke podkast, og mange har oppdaget NRKs gode tilbud. NRK-podkastene er også tilgjengelig i vår app «NRK Radio», hvor det er enkelt å finne dem.

Nylanseringer

NRK jobber nå med å følge opp den vellykkede podkast-våren, og har nylig lansert følgende podkaster:

«Elefanten» kommer med en ny episode hver uke de neste fem ukene.

Dronningen av den nye Gullrekka, Anne Lindmo, lager podkasten «Lindmo og Co» hver uke.

«Satiriks redaksjonsmøte» går gjennom ukas viktigste saker.

Mange har etterspurt podkast av programmet «O-fag med Ylvis», som Bård og Vegard Ylvisåker lagde på NRK P3 i 2006 og 2008. Nå er det ute som podkast. Det samme er «Tazte Priv», som var P3-programmet til Bård Tufte Johansen og Harald Eia.

Disse podkastene kommer utover høsten:

P3 Dokumentar – Ny serie hver måned

P3 Dokumentar forteller om det å være ung i Norge. Den populære podkasten står foran en ambisiøs høstsesong og planlegger én ny miniserie i måneden. Først ut er «Barnevernsbanden».

I 2010 oppstår det plutselig en krimbølge i Kristiansand. På tre måneder blir det begått 600 lovbrudd – alle av en liten gruppe tenåringer. Hva skapte norgeshistoriens verste barneranere? Og hva gjorde det med fremtiden deres? I «Barnevernsbanden» forteller ranerne selv sin historie.

Hele historien – nye miniserier utover høsten

Noen hendelser er så store, dramatiske eller viktige at de påvirker oss alle. «Hele historien» er podkasten som gir deg norsk virkelighet, fortalt av dem som opplevde dem. Først ut i høst er miniserien «Agentdrapet på Lillehammer», om en fatal feil gjort av israelske spioner – og hvordan den presset Norge inn i et storpolitisk kaos.

Les mer om forrige sesong av «Hele historien»

Podkast om Orderud-saken

Natt til 22. mai 1999 blir tre mennesker drept på Orderud gård. Fire mennesker blir tiltalt og dømt for medvirkning til trippeldrap i det som ble en av norgeshistoriens mest omtalte drapssaker.

NRK har i høst lansering av både en TV-serie og podkast om Orderuddrapene, der vi forsøker å finne flere svar. Hvem var det som skjøt de tre menneskene, og hvorfor måtte de bøte med livet? Og hvor begynner egentlig historien om drapene på Orderud Gård?

I podkasten låser vi oss inn på lageret i kjelleren på Lillestrøm politikammer. Vi finner de mest ikoniske bevisene fra saken og forteller den dramatiske historien om drapene på Orderud gjennom disse. Både TV-serien og podkasten er produsert av Monster og har premiere på senhøsten.

The Kåss Furuseths er tilbake

Søstrene Else og Cecilie Ramona Kåss Furuseth går fra liveradio til podkast, og innspillingen foregår i leiligheten Else. Har du ikke tid til søndagsmiddag hos fattern? Eller kanskje din egen familie ikke holder mål? Da stiller «The Kåss Furuseths» opp.

I den nye podkasten, som kommer hver søndag, får du bli med hjem til storesøster Else som inviterer til søndagslunsj. Cecilie Ramona kommer tuslende for å slå av en prat og ta en matbit. Etter hvert kommer også hyggelige gjester innom og gjør søndagsstemningen komplett.

Andregenerasjonen

Adam, Cengiz, og Mutazim debuterte med podkast våren 2018. Nå er de tilbake, og denne gangen skal «Andregenerasjonen» spilles inn som live radio. Hør første episode her. 

Første sending var 13. september, og programmet skal gå hver torsdag fra kl. 19 til 21. Programmet kommer også som en podkast med bonusmateriale. Som vanlig blir det ærlige, drøye og morsomme samtaler der guttene inviterer lytterne inn i gjengen sin. Denne høsten blir det dessuten flere live-innspillinger med publikum til stede.

Følg med på P3s Facebook-side for mer informasjon om arrangementer.

Gikk du glipp av disse?

Ulrikkes univers

Ulrikke Falch, kjent som Vilde i «Skam», har lagd en podkast om viktige ting hun er opptatt av. Hvorfor ble det egentlig slutt med ekskjæresten? I denne nære og personlige podkasten får du høre unike opptak fra hennes liv.

To hvite menn

I 2009 ble Joshua French og Tjostolv Moland dømt til døden i DR Kongo, etter at sjåføren deres ble drept. Hvem var de to nordmennene som satte seg på en motorsykkel og kjørte inn jungelen? Og hva skulle de der? I podkastserien «To hvite menn» får du høre nye opplysninger om dramaet i Kongo. Antall episoder: 6.

Hos Peder

Psykolog Peder Kjøs møter fire unge mennesker som på hver sin måte trenger hjelp til å takle utfordringene livet byr på.

Tirill er det hun kaller «Evig singel», og hun sliter med å forstå hvorfor hun ikke får seg kjæreste. Fredrik er hektet på gaming og porno, Camilla har hatt en krevende oppvekst og Kristin er blind og strever med at det ikke skal være en hindring i livet.

Les mer her: Ny terapiserie med Peder Kjøs i NRK

KRAFT

Hvorfor er du så selvkritisk? Hvem bestemmer i livet ditt? Og kan man øve opp lykkemuskelen? Kirsti Kraft er en modig reporter som kaster seg over alle temaer vi liker å snakke om med interessante venner på fest.

Kontakter

For generelle henvendelser om podkaster i NRK: Podkast-sjef Vilde Hjort Batzer: vilde.hjort.batzer@nrk.no, tlf. 959 77 949

For spørsmål om den enkelte podkast, kontaktinformasjon eller bilder: presse@nrk.no, tlf. 414 28 800.

Bilder

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

Norsk rikskringkasting AS (NRK) skal fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr strømmetjenester for radio og TV, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. I tillegg har NRK et bredt tilbud til publikum på nett. 

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom