Norges idrettsforbund

PM: Dom avsagt i Johaug-saken

Del

Idrettens internasjonale voldgiftsrett (CAS) har avsagt dom i Johaug-saken. Therese Johaug er utelukket i 18 måneder fra og med 18. oktober 2016.

Det betyr at Therese Johaug mister muligheten til å delta i De olympiske leker i PyeongChang 2018. Dommen er endelig.

- Det har vært en lang og krevende prosess. Endelig er det satt sluttstrek for den juridiske behandlingen av saken. Resultatet ble en streng dom og et annet utfall enn det Therese selv hadde håpet på, men vi kan ikke annet enn å ta dommen til etterretning, sier idrettspresident Tom Tvedt i en kommentar.

- Dommen viser med all mulig tydelighet at det stilles svært strenge krav til idrettsutøvere, sier Tvedt.

10. februar i år fikk Therese Johaug en dom på 13 måneder fra domsutvalget i Norges idrettsforbund. Det internasjonale skiforbundet (FIS) vant frem med sin anke til CAS. Johaug har vært utelukket fra konkurranser og organisert trening siden 18. oktober 2016.

- Det kan være vanskelig å forstå at Thereses bruk av en leppekrem uten prestasjonsfremmende effekt skal få så alvorlige konsekvenser. Men WADAs regelverk er strengt når det gjelder idrettsutøvernes eget ansvar.  Nå vil vi bruke tid på å gjennomgå denne saken, både avgjørelsen og prosessen, for å vurdere hvilken lærdom vi kan trekke av dette, avslutter Tvedt.

Les pressemeldingen fra CAS her.

Kontaktpersoner NIF:

Niels Røine, kommunikasjonssjef (909 36 508)

Kontakter

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg saker fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges idrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom