Glass og Fasadeforeningen

Pilkington Activ oppfyller standard

Del

Verdens første selvrensende glass, Pilkington Activ™, har blitt verifisert og oppfyller offisielt den nye europeiske standarden for selvrensende glass. EN 1096-5 tester og klassifiserer selvrensende egenskaper for belagt glass.

Foto: Severine Groneberg
Foto: Severine Groneberg

Dette er den eneste uavhengige vurderingen som kan dokumentere egenskaper til produkter som bruker hydrofile og fotokatalytiske egenskaper for å forbedre glassets renhet, skriver Pilkington i en pressemelding til Glass og Fasadeforeningen.

Pilkington Activ™, som i år feirer sitt 15-årsjubileum, bruker et mikroskopisk tynt belegg med dobbeltvirkende effekt. Først blir belegget aktivert av dagslys for å bryte ned organiske stoffer som ses som urenheter på glasset. Dernest vil regnvann som treffer glassets overflate sørge for at disse urenheter løsner og ledes vekk.

Testen fra Fraunhofer Institute og IST i Tyskland bekrefter disse egenskapene til Pilkington Activ ™. Tidligere har glasset også oppnådd klasse A, den høyeste klassifiseringen for beleggets holdbarhet i samsvar med EN 1096-2. Denne standarden tester blant annet slitasje til belegg under naturlige værforhold.

– Vi merker økt etterspørsel for selvrensende glass både i næringsbygg så vel som i boliger, sier administrerende direktør for Pilkington Norge AS, Asbjørn Lunde.

Nøkkelord

Bilder

Foto: Severine Groneberg
Foto: Severine Groneberg
Last ned bilde

Om Glass og Fasadeforeningen

Glass og Fasadeforeningen
Glass og Fasadeforeningen
Fridtjof Nansens vei 19
0369 Oslo

47 47 47 05http://www.glassportal.no

Glass og Fasadeforeningen (GF) er en interesseorganisasjon for bedrifter med virksomhet innenfor forvaltning, rådgivning, prosjektering, produksjon, bearbeiding, montering og handel/salg av glass- og tilhørende produkter.

Følg saker fra Glass og Fasadeforeningen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Glass og Fasadeforeningen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Glass og Fasadeforeningen

Hansen vil ha mye glass og aluminium i nytt regjeringskvartal22.5.2018 10:25Pressemelding

Betong, tre, stein, glass, stål, aluminium eller leire? Hva slags materialer bør brukes i det nye regjeringskvartalet? Leverandørindustrien er utfordret til å fortelle om de ulike materialenes styrker og svakheter med tanke på bruk, sikkerhet, miljø og hvor de i samarbeid med Statsbygg ser for seg mulige innovasjonsområder. – Vi ser frem til å presentere glass og aluminium som et foretrukkent materiale i fasader og interiør, sier Bjørn Glenn Hansen i Glass og Fasadeforeningen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom