Flytoget

Philipp Engedal blir ny administrerende direktør i Flytoget AS

Del

(Oslo 06.07.2016) Styret i Flytoget har ansatt ny administrerende direktør i selskapet.

Philipp Engedal er ansatt som ny administrerende direktør i Flytoget AS. Engedal er utdannet siviløkonom fra Universität Mannheim og har lang erfaring som toppleder innenfor ulike sektorer, herunder dagligvare, logistikk, godstransport, byggevareindustri og samferdsel. Engedal kommer fra stillingen som administrerende direktør i Nobina Norge.

- Vi er veldig fornøyd med ansettelsen av Philipp Engedal som ny administrerende direktør i Flytoget. Engedal har solid og bred erfaring fra både logistikk og samferdsel, dette kombinert med hans gode forretningsforståelse og sterke analytiske evner gjør at han vil representere den dynamikk og innovasjon som vi ønsker i Flytoget.  Vi ser frem til å få Philipp med på laget og gleder oss til å følge ham tett i videreutviklingen av Flytoget, sier Wenche Kjølås, styreleder i Flytoget.

Nåværende administrerende direktør, Linda Bernander Silseth, sa opp sin stilling i begynnelsen av mars 2016. Styret startet i april en omfattende rekrutteringsprosess og ikke overraskende var det mange som viste interesse for stillingen. Over hundre potensielle kandidater har vært involvert i prosessen og av finalekandidatene var det to kvinner og tre menn.

Philipp Engedal tiltrer stillingen som administrerende direktør i Flytoget senest 1. januar 2017 og ser frem til en ny arbeidshverdag.

- Jeg er veldig glad for at jeg har fått denne muligheten, og gleder meg enormt til å starte på nye arbeidsoppgaver i et av Norges mest spennende selskaper. Norsk jernbanesektor står i tiden fremover overfor store endringer og vi går inn i en ny og spennende fase for Flytoget. Fremtidig mål og retning for selskapet må vurderes i lys av realiseringen av jernbanereformen og de muligheter som åpner seg opp for en togoperatør med høy kundetilfredshet og en sterk merkevare. Nå gleder jeg meg til å bli kjent med selskapet fra innsiden og til å møte menneskene som har bidratt til at Flytoget har blitt en så stor suksess, sier Philipp Engedal.

Fra 1. august 2016 til 1. januar 2017 er Hans Kristensen fungerende administrerende direktør i Flytoget. Kristensen har vært i Flytoget siden 2000 og har innehatt stillinger som organisasjonsdirektør, driftsdirektør, sikkerhetsdirektør og teknisk direktør. Hans Kristensen fungerte også i overgangsperioden ved forrige skifte av administrerende direktør.

Kontakter

For spørsmål kontakt:

Wenche Kjølås
Styreleder i Flytoget
Telefon: +47 916 24 434
E-post: wenche.kjolas@grieg.no

Bilder

Philipp Engedal er ansatt som ny administrerende direktør i Flytoget AS.
Philipp Engedal er ansatt som ny administrerende direktør i Flytoget AS.
Last ned bilde

Om Flytoget

Flytoget
Flytoget
Postboks 19 Sentrum
0101 Oslo

480 10 351http://www.flytoget.no

Flytoget er et høyhastighetstog som bringer passasjerer til og fra Oslo Lufthavn, med Drammen som endestasjon i vest. I 2013 hadde Flytoget 6,5 millioner reisende, en økning på 8 prosent fra året før. Selskapet omsatte for 899 MNOK i 2013, og hadde et driftsresultat på 229 millioner norske kroner.

Følg saker fra Flytoget

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Flytoget på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Flytoget

Flytoget og Vipps tester helautomatisk billettering4.11.2016 08:00Pressemelding

(Oslo, 4. november 2016) Før sommeren inngikk Flytoget og Vipps et innovasjonssamarbeid og allerede denne uken presenterte de sitt første pilotprosjekt. Ambisjonen er at de reisende skal kunne betale reisen med Flytoget uten ett eneste tastetrykk. Denne uken ble det gjennomført en rekke tester som vil avgjøre om teknologien som helautomatiserer billetteringen blir et permanent tilbud. - Vi har tatt initiativ til dette samarbeidet fordi vi sammen kan gi de reisende en bedre opplevelse enn hva vi kan gjøre hver for oss. Hvis teknologien fungerer og hvis dette bidrar til å skape en enda enklere reise vil vi innføre dette allerede til neste år, sier Emil Eike, kommersiell direktør i Flytoget. Det er det danske selskapet GoAppified som har utviklet Smart Beacon-teknologien, der små radiosendere sender ut signaler som identifiserer mobiltelefonen til de reisende. Flytoget og Vipps er blant de første i Norge som tilbyr teknologi som fanger opp de reisendes bevegelser i realtid. Det eneste som

For første gang kan du prøve en selvkjørende elbuss på Fornebu20.10.2016 13:05Pressemelding

(Oslo 20.10.2016) I dag reiste regjeringen og opposisjonen for første gang med en selvkjørende elbuss på Fornebu. Sammen med en gruppe reisende var de invitert av en konstellasjon av noen av landets største transport- og teknologiaktører. Samarbeidsprosjektet vil gjøre Norge til foregangsland for bruk av selvkjørende busser. I dag åpnet Acando, Flytoget, Telenor, Ruter, NHO Transport en minipilot der en selvkjørende elbuss skal kjøre på Fornebu i to dager. Elbussen opererer mellom 08.30 – 16.30 torsdag og fra 08.00 – 15.00 fredag. - Vi er tilstede på Fornebu fordi dette er et område hvor mange pendler hver eneste dag. Alle som ønsker kan komme hit å teste denne selvkjørende elbussen og jeg er spent på hvilke tilbakemeldinger vi får, sier Emil Eike, kommersiell direktør i Flytoget. Arrangementet på Fornebu startet med en panelsamtale der representanter fra både regjeringspartiene og opposisjonen la frem sine planer for å få selvkjørende elbusser som et tilbud allerede fra 2017. Statssek

Mulig streik i Flytoget16.9.2016 12:43Pressemelding

(Oslo 16. september 2016) Forhandlingene mellom LO Stat og den statlige arbeidsgiverorganisasjonen Spekter har gått videre til mekling. Dersom partene ikke finner en løsning innen midnatt fredag 16. september vil deler av Flytogets ansatte bli tatt ut i streik. Partene jobber videre med å finne en løsning innen fristens utløp, men dersom dette ikke lykkes vil i første omgang ni Flytogførere tas ut i streik fra og med klokken 00.01 lørdag 17. september. Konsekvenser for de reisende Flytoget kjører vanligvis 20. minutters ruter lørdag og søndag, men dersom streiken blir et faktum vil kapasiteten bli redusert. - Konsekvensen av en eventuell streik vil bli en rekke innstillinger. Sanntidsinformasjonen på flytoget.no og i Flytogets app vil kontinuerlig oppdateres og de reisende vil finne informasjon om innstillinger og neste aktuelle Flytogavgang her, sier Hans Kristensen, fungerende administrerende direktør i Flytoget AS. Flytoget vil ikke sette opp alternativ transport. - Vi håper selvføl

For første gang er en selvkjørende elbuss på veien i Norge8.9.2016 18:30Pressemelding

(Oslo 08.09.2016) En konstellasjon av Norges største transport- og teknologiaktører, har innledet et unikt samarbeidsprosjekt for å utvikle kollektivløsninger for små selvkjørende elbusser i Norge. I dag gikk startskuddet for elbussturneen som skal innom flere norske byer denne høsten. Selvkjørende elbusser er en realitet. I dag fikk samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen være den første passasjeren i Norge. Statsråden sa i forbindelse med prøveturen på Lørenskog at denne type transportmiddel kan få betydning i kollektivtrafikken. - Mange velger fortsatt bil fremfor buss fordi reisen til og fra stoppestedet oppleves som en byrde i en travel hverdag. Hvis vi kan få flere til å velge kollektivt ved å tilby selvkjørende elbusser som fleksible tilbringertjenester er det positivt, sa samferdselsministeren da han fikk demonstrert den nye teknologien. Kollektivtransport fra dør til dør Det er Acando som sammen med Flytoget, Telenor, Ruter og NHO Transport har etablert et samarbeidsprosjekt fo

Linda Bernander Silseth fratrer som administrerende direktør i Flytoget AS7.3.2016 12:00Pressemelding

Linda Bernander Silseth har informert Flytogets styre om at hun ønsker å gå av som administrerende direktør for Flytoget AS. Hun har vært Flytogets administrerende direktør siden 2008. Flytogets styre vil nå starte prosessen med å finne Linda Bernander Silseth sin etterfølger, og hun vil fortsette som administrerende direktør til en erstatter er på plass. - Linda Bernander Silseth har gjort en svært god jobb med å lede Flytoget gjennom åtte år. Linda har bygd opp en sterk servicekultur og kundetilfredsheten er løftet opp mot 97 prosent. Punktligheten er rekordhøy og Flytoget har i denne perioden gått med solide overskudd. Linda har vært en synlig leder for Flytoget. Styret vil takke Linda så mye for innsatsen, og ønske henne lykke til videre, sier styreleder Wenche Kjølås. - Åtte år som toppleder i Flytoget AS er lenge og jeg er takknemlig for de resultatene som er skapt sammen med mine medarbeidere til glede for våre kunder og vår eier, Nærings- og Fiskeridepartementet. Tidspunktet fo