Bertel O. Steen

PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT: Elektrisk og selvkjørende muskelbil kan bli virkelighet, men her må Norge hjelpe til!

Del

Røttene til e-LEGEND er akkurat 50 år gamle, og Peugeot har valgt å hedre 504 som ble lansert i 1968, med en kupéversjon av samme modell. Foreløpig er det en konseptbil, men Peugeots CEO, Jean-Phillippe Imparato, har en melding å komme med.

PEUGEOT e-LEGEND. Foto: Produsenten
PEUGEOT e-LEGEND. Foto: Produsenten

Peugeot e-LEGEND skaper voldsomt med oppmerksomhet på bilutstillingen i Paris. Trykket på Peugeots elektriske muskelbil har vært så stort at selv Peugeots CEO, Jean-Phillippe Imparato har kommentert det i en Twittermelding. Det er en underskriftskampanje som Imparato sikter til.

- Får vi 500.000 må vi virkelig overveie den, sier Imparato i en Twittermelding.

Betyr det at det er en åpning for å få bilen i produksjon?

Det er det franske nettstedet AutoNews: http://www.autonews.fr/actualite/peugeot-e-legend-33-000-signatures-petition-82370 som har satt i gang underskriftkampanjen, og den har allerede passert 33.000.

Vil dere være med på å få satt denne bilen i produksjon, så er det denne lenken som gjelder: https://www.change.org/p/peugeot-e-legend-make-it-real  

Importøren av Peugeot er klare
Peugeot e-LEGEND er en bil importøren i Norge gjerne skulle hatt, og har allerede meldt sin interesse ved å be om 3.000 i-LEGEND til det norske markedet.

- Selv om det skulle bli en todørs bil, er vi klare til å tilby denne på det norske markedet. Vi anser en elbil med dette utseendet, lang rekkevidde og 4x4, som noe det norske markedet skriker etter, sier Simen Heggestad Nilsen, direktør for Peugeot Norge.

Dette er e-LEGEND
I tråd med merkets tilnærming til elektrifisering, er Peugeot e-LEGEND en helelektrisk bil. Den har en elektrisk motor med 462 hestekrefter og 800 newtonmeter dreiemoment. Kraften fordeles til alle fire hjul. 0 til 100 kilometer i timen går unna på under 4 sekunder. Den er utstyrt med et 100 kWt batteri og rekkevidden er 600 kilometer (WLTP). Med hurtiglader kan bilen lades til en rekkevidde på 500 kilometer på 25 minutter. Den er også utstyrt med induksjonslader.

Med andre ord, en Norgesbil!

PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT vises på bilutstillingen i Paris i disse dager.

For eventuelle spørsmål, vennligst kontakt: 
Stian Gihle, PR- og informasjonssjef for Peugeot, Citroën og DS
913 16 351 / stian.gihle@bos.no

Bilder

PEUGEOT e-LEGEND. Foto: Produsenten
PEUGEOT e-LEGEND. Foto: Produsenten
Last ned bilde
PEUGEOT e-LEGEND interiør. Foto: Produsenten
PEUGEOT e-LEGEND interiør. Foto: Produsenten
Last ned bilde

Om Bertel O. Steen

Bertel O. Steen
Bertel O. Steen
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

67 92 60 00https://www.boskonsern.no/

Bertel O. Steen importerer bilmerkene Mercedes-Benz, Kia, Peugeot, Citroën, DS, Opel, smart®, Setra og Fuso til Norge. Hovedtyngden av salget skjer gjennom vår egeneide forhandlerkjede.

Bertel O. Steen Eiendom AS med datterselskaper forvalter en betydelig eiendomsportefølje på ca. 176 000 m2 knyttet til bil og annen næringsvirksomhet. Konsernet eier også Snap Drive AS, en frittstående verkstedkjede med 22 verksteder lokalisert i de største byene i Norge.

Bertel O. Steen ønsker å ta en ledende rolle i den store transformasjonen som bilbransjen er inne i, og å bidra til utviklingen av morgendagens mobilitetsløsninger. Våre ca. 2 600 medarbeidere leter alltid etter nye løsninger – til det beste for kundene våre og samfunnet.

Konsernets hovedkontor ligger i Lørenskog kommune.

Følg saker fra Bertel O. Steen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bertel O. Steen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Bertel O. Steen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom