Fineart

PER FRONTH: INNER ROOMS // 2.–26. november 2017 // Galleri Fineart

Del

Galleri Fineart har gleden av å invitere til ny separatutstilling med en av landets fremste kunstnere og kontroversielle stemme innen samtidskunsten; Per Fronth. Fronth innehar en egenartet signatur i norsk og internasjonal samtidskunst; hvor han arbeider kontinuerlig i spenningsfeltet mellom fotografi og maleri. Hans kunstnerskap markerer seg som særegent og konfronterende innen sin genre og sitt medium.

Per Fronth // Buoyancy (Archimedes 212 BC) Archipelago / Mix Media /Oil on MDF
Per Fronth // Buoyancy (Archimedes 212 BC) Archipelago / Mix Media /Oil on MDF

Verkene er ofte seriebasert med en klar historiefortelling som diskuterer utfordrene aspekter ved den menneskelige natur.


Fronth arbeider med fotografi som sitt råmateriale, et materiale han på en unik måte transformerer til maleri, film, skulptur, vev og papirarbeider.


Utstillingen Inner Rooms er en spissing av Per Fronth som historieforteller. Hans nye verk Harmony (Shadow in the Boy) hvor en tilsynelatende harmonisk badesituasjon med tenåringsgutter i puberteten forvandles til et uttrykk for utenforskap, diskuterer kunstneren brennaktuelle temaer om det å være innenfor og det å stå utenfor i en vanskelig brytningstid.

Dualiteten i Fronths kunststemme finner vi også i verket Buoyancy / Archimedes 212 BC, der fire harmoniske barn leker med badeballer på en strand. Barna er vendt mot en flytevest som ligger som et uromoment i vannskorpen. Med dette trekker Per Fronth subtilt inn vår tids store spørsmål; flyktning- og emigrasjonskrisen i Europa. På denne måten arbeider Per Fronth kontinuerlig med humanistisk tematikk og utforsker relevante mixed medie metoder som speiler vår visuelle tidsstrøm.

Fronth har i tillegg en annen dimensjon til verkene sine hvor han refererer blant annet til den amerikanske maleren Robert Rauschenberg (1925–2008). – Fronth kombinerer flere bilder slik at det oppstår bildekonfrontasjoner, påpeker kunsthistoriker Gunnar Danbolt om Per Fronth i boken Norsk Samtidskunst etter 1990.
I Inner Rooms presenterer Per Fronth også det monumentale vevarbeidet Interior / Isolation (of Light) Search Term Empty Apartment / 3D, 460 x 230 cm. 

Vernissage: torsdag 2. november kl. 18–20.

Kontakter

Bilder

Per Fronth // Buoyancy (Archimedes 212 BC) Archipelago / Mix Media /Oil on MDF
Per Fronth // Buoyancy (Archimedes 212 BC) Archipelago / Mix Media /Oil on MDF
Last ned bilde
Per Fronth // Harmony (Shadow in the boy) Archipelago Mix Media /Oil on Canvas
Per Fronth // Harmony (Shadow in the boy) Archipelago Mix Media /Oil on Canvas
Last ned bilde
Per Fronth // Interior /Isolation (of Light) Search term Interior Empty Apartment /3D Archipelago, Jaquard Tapestry
Per Fronth // Interior /Isolation (of Light) Search term Interior Empty Apartment /3D Archipelago, Jaquard Tapestry
Last ned bilde

Lenker

Om Fineart

Fineart
Fineart
Filipstad Brygge 2
0252 Oslo

22 01 24 20http://www.fineart.no

Fineart AS er gjennom nettsiden fineart.no og Galleri Fineart på Tjuvholmen, Nordens største portal for presentasjon, formidling og salg av kunst.

Selskapet omsetter for 50 millioner kroner per år, og har over 300.000 registrerte brukere på nettstedet og har over 120 000 besøk hver måned fra over 55.000 unike besøkende. Vi formidler hovedsakelig mest grafikk, men også maleri, skulptur, bøker, glasskunst, kunsthåndverk og tekstil. Fra 2004 frem til i dag har selskapet også snudd fra å være et auksjonshus for kunst på nett, til å bli et komplett kunsthus og galleri der mer en 50 % av omsetningen kommer fra fastprissalg.

Følg saker fra Fineart

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fineart på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fineart

Stolte og begeistret presentere Galleri Fineart utstillingen "Save Me." Torsdag 8. november fylles galleriet med helter og skurker fra Eivind Blakers tegneserieverden.5.11.2018 13:19Pressemelding

Eivind Blaker er sterkt influert av amerikansk kultur fra han som barn ble sugd inn i en tegnet verden av helter og antihelter via tv, film og tegneserier fra bladkiosken hjemme på Stathelle. Da som nå, var han mest opptatt av det visuelle og han har alltid ønsket å forsterke uttrykket og gi det tegnede mediet enda mer liv!

Ektepar jubilerer og debuterer: Vil la kunsten vise vei i miljøspørsmålet9.10.2018 11:05Pressemelding

Kunstneren Gunilla Holm Platou og ektemannen Eivind Stoud Platou deler et brennende engasjement for miljøet, og bruker verdens miljøutfordringer som katalysator for kunsten. Håpet er at kunsten kan inspirere flere til å gjøre de riktige valgene i hverdagen. Torsdag 11. oktober åpner den felles utstillingen «KURIOSA», som markerer Gunillas 15 år som kunstner, og ektemannens debut som kunstner hos Galleri Fineart på Tjuvholmen.

Fly Away - Pushwagner / Galleri Fineart 13.09 - 14.1012.9.2018 15:43Pressemelding

«Jeg sparer gullet til slutt», var ett av Pushwagners mottoer når han samtidig minnet sine medarbeidere om at «Vi er ikke framme enda...». 73 av sine 77 år brukte han på at utvikle sin karakteristiske strek. En strek som speilet en livsreise til mange land og kontinenter, opp- og nedturer, indre og ytre landskap, visjoner og skrekkvisjoner - en strek som skapte en rekke uforglemmelige ikoniske verk som nå henger på utallige vegger, fra Nasjonalmuseet til de mange hjem i Norge.

Selv om du står stille har du lov / Sverre Bjertnes og Bjarne Melgaard12.3.2018 09:04Pressemelding

Det har gått syv år siden den legendariske og fryktede kritikeren Roberta Smith i New Yorks Times, utropte Sverre Bjertnes og Bjarne Melgaards første felles utstilling til en av årets ti viktigste utstillinger. 2011 ble starten på noen hektiske år med flere store samarbeidsprosjekter. Ikoniske utstillinger på Galleri K og Rod Bianco i 2012 og ny utstilling i NY 2013. Alle skapte stor oppmerksomhet hjemme, så vel som internasjonalt. Brått tok det slutt. Kunstnere gikk hvert til sitt. Bruddet var et faktum. Men så fem år etter at de satte siste strek er de tilbake igjen!

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom