Nærings- og fiskeridepartementet

Pengedryss til forskningsbedrifter

Del

Teknologi til beredskapsøvelser, digitale byggeprosesser, og medisin mot en sjelden genfeil er blant de 46 prosjektene som kan dele 480 forskningsmillioner.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Håkon Jacobsen/NFD
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Håkon Jacobsen/NFD

- Det er utrolig viktig at næringslivet forsker. Norge kommer til å bli preget av store omstillinger i tiårene som kommer. Prosjektene som nå får støtte kan legge til rette for solide bedrifter og nye arbeidsplasser, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Forskningsrådet deler nå ut totalt 480 millioner kroner til 46 forskningsprosjekter. Pengene kommer fra Forskningsrådets største program for næringslivet, Brukerstyrt innovasjonsarena (BIA).

Se hele listen her.

Medisin for pasienter med Føllings sykdom, teknologi til beredskapsøvelser, og digitale byggeprosesser er blant prosjektene Forskningsrådet støtter opp om.

- Det vi ser her gir oss viktige signaler om fremtidens næringsliv. Vi ser at søkere fra en rekke bransjer har tatt inn over seg behov for omstilling og digitalisering, sier administrerende direktør i Forskningsrådet, John-Arne Røttingen.

Resultatene fra prosjektene som får støtte fra BIA kan både bidra til å skape nye arbeidsplasser og til å holde jobber i Norge.

- Vi skal gjennom et grønt skifte. Oljeaktiviteten vil fortsatt være en sterk motor i norsk økonomi, men norsk næringsliv trenger flere ben å stå på, sier næringsministeren.

På ti år har BIA-programmet støttet mange prosjekter av denne typen. Nærmere 950 bedrifter har samarbeidet med forskningsmiljøer, og samarbeidet har ført til mer enn 900 nye produkter og 160 nye bedrifter.

BIA-programmet finansierer samarbeidsprosjekter mellom bedrifter og offentlig finansierte forskningsmiljøer. Det er bedriftene selv som har bestemmer hva de skal forske på.

- Denne typen prosjekter kobler sammen næringslivet og kunnskapsmiljøene på en god måte for å få fram innovasjon som næringslivet og samfunnet etterspør. Ordningen er både viktig og ettertraktet, sier adm. direktør John-Arne Røttingen i Forskningsrådet.

Du kan lese mer om programmet på Forskningsrådets nettsider.

Pressekontakter:

For næringsministeren: Pressevakten i Nærings- og fiskeridepartementet, mobil 90251303, media@nfd.dep.no

For Forskningsrådet: Kommunikasjonsrådgiver Ingebjørg Aadland, mobil 97735857, iaa@forskningsradet.no

Nøkkelord

Bilder

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Håkon Jacobsen/NFD
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Håkon Jacobsen/NFD
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom