Norges Pelsdyralslag

Pelsdyrfamilier søker stortingsrepresentanter som sommervikarer

Del

Kanskje skal Stortinget igjen avgjøre skjebnen til 200 pelsdyrbønder og deres familier over hele landet. Nå inviterer de samtlige stortingsrepresentanter til å ta en spennende og lærerik sommerjobb med mink og rev for å sette seg inn hvordan husdyrholdet drives, og for å få innsikt i hva et eventuell forbud av pelsdyrnæringen vil bety.

– Brett opp ermene og kom deg ut på pelsdyrgård! Vi stiller med dyktige bønder og fine husdyr. Samtidig garanterer vi at de som stiller kommer til å lære noe nytt, Det gjør folk alltid når de kommer til våre gårder, sier Guri Wormdahl, kommunikasjonssjef i Norges Pelsdyralslag.

Politikerferien er startet
På Stortinget har de folkevalgte startet sine tre måneder med møtefri og ferie. De 169 stortingsrepresentantene har behandlet til sammen 248 representantforslag. Nå ønsker Wormdahl i Norges Pelsdyralslag stortingspolitikerne velkommen til å ta en liten avkobling fra hverdagen, og til å gjøre noe helt annet enn de vanligvis driver med.

På pelsdyrgårdene er det full drift gjennom hele sommeren. Vi inviterer derfor stortingspolitikere til et besøk og arbeidsøkt på en pelsdyrgård. De fleste har for lite kunnskap om husdyrholdet, og det vil vi gjerne bidra til å gjøre noe med, sier hun.

Mange kunnskapshull
Pelsdyrbønder over hele landet er klare til å ta imot en representant eller to som sommervikar i sin husdyrproduksjon. Flere politikere har allerede vært på gårdsbesøk, men de fleste har fremdeles noe å lære.

I etterkant av Nationens debattmøte på Klepp i mars ble fylkesleder i Rogaland Venstre, Kjartan Alexander Lunde, utfordret til å ta turen innom en pelsdyrgård - for første gang. Etter besøket uttalte Lunde at han hadde et mye mer positivt inntrykk av husdyrnæringen enn det han hadde fått gjennom media.

–Lundes reaksjon ser vi ofte etter et gårdsbesøk. Besøk på en pelsdyrgård gir både innsikt og kunnskap. Vi trenger flere politikere som kommer på besøk. Det er urovekkende at folkevalgte vil legge ned en næring de ikke kjenner. Sånn kan det ikke være, sier Wormdahl.

Støtte fra flere hold
Høyesterettsadvokat og tidligere sivilombudsmann, Arne Fliflet, uttalte for noen uker siden at et pelsdyrforbud, inngått bak lukkede dører og som går mot Stortingets klare mål og vilje, bryter med det viktige prinsippet om åpenhet og en reell offentlig debatt.

Samtidig har befolkningsundersøkelser vist at regjeringspartiene Høyre og Frp er på fullstendig kollisjonskurs med egne velgere i pels-saken.

Når både jurister og regjeringens egne velgere mener nedleggelse av næringen er feil, bør politikerne åpne opp øynene. Vi gir dem i sommer sjansen til med egne øyne å se hvordan husdyrholdet vårt faktisk er, og hvorfor en bærekraftig framtid er veien å gå, sier Wormdahl.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norges Pelsdyralslag

Norges Pelsdyralslag
Norges Pelsdyralslag
Økern Torgvei 13
0580 Oslo

47 80 72 00http://www.norpels.no/

Norges Pelsdyralslag er medlemsorganisasjonen for norske pelsdyroppdrettere. Organisasjonens formål er å ivareta medlemmenes interesser, både faglig, økonomisk og sosialt.

Følg saker fra Norges Pelsdyralslag

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Pelsdyralslag på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Pelsdyralslag

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom