Nærings- og fiskeridepartementet

Pedersen Åsheim glad for å fortsette

Del

I ekstraordinært statsråd i ettermiddag presenterte statsminister Erna Solberg den nye, utvidede regjeringen. Fiskeriminister Per Sandberg og hans statsekretær Veronica Pedersen Åsheim beholder ansvaret for fiskeri- og havbrukspolitikken.

- Jeg er veldig glad for at statsministeren og fiskeriministeren vil ha meg med videre, det er en tillitserklæring som jeg setter stor pris på. Fiskeri og havbruk er et viktig område for regjeringen, dette er en næring som vil være med på å trygge velferdsstaten og skape nye arbeidsplasser i årene som kommer, sier statssekretær Veronica Pedersen Åsheim (FrP).

Veronica Pedersen Åsheim ble utnevnt til statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet den 27. oktober 2017. Hun kom først inn i regjeringen som politisk rådgiver for fiskeriminister Per Sandberg i januar samme år.

- Mulighetene innen fiskeri og havbruk er enorme. Regjeringen ønsker å få mer vekst og styrke denne fremtidsnæringen, og det er en visjon vi deler med Stortinget. Vi har mange viktige og krevende oppgaver, og jeg gleder meg veldig til å fortsette, sier statssekretær Pedersen Åsheim.

Veronica Pedersen Åsheim har bakgrunn fra hotell- og servicenæringen, og kommer fra Mo i Rana. Hun er svært stolt av hjemfylket sitt.

- Nordland er et av de viktigste sjømatylkene i Norge, her skapes det store verdier hver dag. Hav- og fjordområdene i Nord-Norge har gode forutsetninger for matproduksjon og fremoverlente næringsaktører bidrar til at vi kan få frem det beste i havet. Framtidsutsiktene er svært spennende, sier Pedersen Åsheim.

Veronica Pedersen Åsheim har hatt en rekke politiske verv i Fremskrittspartiet, blant annet gruppeleder for FrPs kommunestyregruppe i Rana, medlem av fylkestinget i Nordland med plass i komite for utdanning. Hun har også vært vara til Stortinget i forrige periode, hvor hun møtte ved flere anledninger. 

Kontakter

Bilder

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom