Frende Forsikring

Pass på – lørdag er den store reiseskadedagen

Del

Lørdag bør du være ekstra på vakt. Det er dagen i året det skjer flest skader på reise.

I fjor var halvparten av alle utbetalinger på reise knyttet til sykdom på tur ifølge Frende Forsikring. Illustrasjonsfoto.
I fjor var halvparten av alle utbetalinger på reise knyttet til sykdom på tur ifølge Frende Forsikring. Illustrasjonsfoto.

Tall fra Frende Forsikring viser at 15. juli er datoen da forsikringsbransjen får meldt flest reiseskader. 

- Det er ikke godt å si hvorfor datoen skiller seg sånn ut, men 15. juli har vist seg å være den store reiseskadedatoen de siste årene. De viktigste faktorene er nok fellesferien og at veldig mange er på reise samtidig, sier Heidi Tofterå Slettemoen, kommunikasjonsjef i Frende Forsikring.

Nesten fire av fem nordmenn sier at de skal på sommerferie i 2017. De oppgir også at de har tenkt å bruke mer penger på ferien enn i 2016. Et gjennomsnittlig feriebudsjett er på 41 850 kroner i 2017. Dette viser Virke sin befolkningsundersøkelse, Reisepuls.

I motsatt ende av skalaen er julaften datoen da det er færrest skader.

Reisestatistikk
Sommeren er høytid for reiser og høytid for reiseskader. Men hvilke skader er det Ola og Kari Nordmann vil oppleve flest av i dag?

 • Nesten 45 % av reiseskadene for dem under 30 år er knyttet til tingene de har med seg på tur.
 • Omtrent 35 % av reiseskadene for dem over 65 år er knyttet til avbestilling.
 • Mer enn 25 % av reiseskadene for dem under 65 år er knyttet til sykdom på reise.
 • Det er fire ganger mer sannsynlig at en ungdom melder om tapt reisegods enn at en eldre person gjør det.
 • I fjor var halvparten av alle utbetalinger på reise knyttet til sykdom på tur. Men bare 25 % av alle skadene som ble meldt inn handlet om reisesykdom. Det blir fort dyrt å bli syk på reise.
 • I løpet av året vil 1 av 6 reisende få bruk for reiseforsikringen sin.

Rekordstor utbetaling 
At stadig flere reiser viser seg i skadestatistikken til forsikringsselskapene. Totalt ble det meldt 311 962 reiseskader i Norge i 2016. Det gir en anslått total erstatningssum på 2 043 millioner kroner. Aldri før har reiseerstatningene vært høyere. Dette viser tall fra Finans Norge.

- Vi investerer enorme summer i turene våre. Sørg for at du har en reiseforsikring som dekker alle utgifter til lege og sykehus. Et opphold på sykehus i utlandet kan bli ekstremt dyrt uten forsikring. Det samme kan transporten hjem, sier Slettemoen i Frende.

Pass gjerne litt ekstra på deg selv og tingene dine på den store reiseskadedagen. Kommer du deg gjennom 15. juli uten uhell er du heldigere enn mange andre – statistisk sett.

Slik unngår du lommetyveri i sommer

En vanlig reiseskade i sommerferien er dessverre lommetyveri. Følg våre råd for å unngå å bli et lett bytte.

 • Hold et øye med verdisakene dine
 • Ikke ha lommeboken i håndvesken eller i baklommen
 • Ikke ta med deg store kontantbeløp når du går ut
 • Ikke ta med deg flere kort enn du trenger
 • Skjul pinkoden din når du taster den inn i en minibank eller betaler på restaurant
 • Pass ekstra på verdisakene når du står i kø, enten det er på vei inn på bussen eller turistattraksjonen
 • Ikke la verdifulle gjenstander ligge synlig i bilen når du går fra den 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

I fjor var halvparten av alle utbetalinger på reise knyttet til sykdom på tur ifølge Frende Forsikring. Illustrasjonsfoto.
I fjor var halvparten av alle utbetalinger på reise knyttet til sykdom på tur ifølge Frende Forsikring. Illustrasjonsfoto.
Last ned bilde

Om Frende Forsikring

Frende Forsikring
Frende Forsikring
Postboks 7335
5020 Bergen

55 15 36 00https://www.frende.no

Helnorske Frende Forsikring eies av 15 lokale sparebanker. Gjennom eierbankene og egne salgssentre er Frende representert fra Lindesnes i sør til Tromsø i nord. Hovedkontoret ligger i Bergen, hvor vi har 200 ansatte og over 200.000 privat- og bedriftskunder med forsikringsløsninger innen skade- og livsforsikring over hele landet.

Følg saker fra Frende Forsikring

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frende Forsikring på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Frende Forsikring

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom