Pass ekstra godt på mobilen din

Del

Fire av ti tror reiseforsikringen dekker skader på mobiltelefonen. Det gjør den ikke.

I tillegg tror nær halvparten av de under 30 år det samme, viser en ny undersøkelse Opinion har utført for KLP Skadeforsikring.

Mange oppdager det først når det er for sent. Mobiltelefonen som faller i gulvet og blir knust ved et uhell, erstattes ikke på en vanlig reiseforsikring.

- Vi får daglig telefoner fra kunder som lurer på om reiseforsikringen dekker knust skjerm og uhell med mobilen. Men reiseforsikringen dekker dessverre ikke slike hendelige uhell. Derimot dekkes hendelser som kantring med kano og trafikkuhell der mobilen blir skadet, forteller Robin Wulff-Nilsen, avdelingsleder i KLP Skadeforsikring.

Kan melde fra om tyveri hjemme i Norge
Dersom mobiltelefonen blir stjålet, derimot, får du erstatning. Sjekk vilkårene i din forsikring for å se hva du får igjen.

- Hvis du blir frastjålet mobilen på reise, må tyveriet meldes til det lokale politiet så fort som mulig. Ta med deg en skriftlig bekreftelse på anmeldelsen. Får du ikke gjort det, må tyveriet meldes til norsk politi så fort du kommer hjem, sier Wulff-Nilsen.

Pakk viktige ting riktig
Wulff-Nilsen minner om at ikke bare mobilen, men også elektroniske gjenstander som PC, nettbrett og andre verdisaker skal legges i håndbagasjen under fly- og togreiser. Hvis de blir ødelagt eller borte under transport i innsjekket bagasje, vil du risikere at du ikke får dekket noe og det kan dreie seg om mange tusen kroner.

- Skulle du være så uheldig å få mobilen frastjålet mens du er på ferie, skal vi hjelpe deg så godt vi kan etter du har meldt tyveriet til oss. Selv om vi mottar skadesaker hver dag der folk får frastjålet mobilen sin, er det uansett lite sannsynlig at du blir utsatt for det. Ta normale forholdsregler så kan du nyte ferien uten slike hendelser, sier Robin Wulff-Nilsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om KLP

KLP
KLP
Postboks 400 Sentrum
0103 Oslo

55 54 85 00http://www.klp.no

KLP er Norges største pensjonsselskap. Cirka 900.000 yrkesaktive og pensjonister har pensjonen sin i KLP. Selskapet eies av kommuner, fylkeskommuner, helseforetak og bedrifter som gir sine ansatte offentlig tjenestepensjon. I KLP er det å tenke samfunn, miljø og ansvarlige investeringer en del av den daglige driften.

Følg saker fra KLP

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KLP på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra KLP

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom