Parat

Parat oppfordrer til samhold om trepart-samarbeidet

Del

Arbeiderpartiet vil ifølge eget arbeidsutvalg fornye partiets arbeidslivspolitikk. Utvalget foreslår blant annet å innføre den norske arbeidslivsmodellen som pensum i skolen og øke fagforeningsoppslutningen ved å øke fagforeningsfradraget.

Leder i Parat, Hans-Erik Skjæggerud, sier han er glad for utvalgets forslag til heving av fagforeningsfradraget og til at arbeidslivets parter må sikres adgang til skolene og til undervisningen.

– Vi vil imidlertid utfordre Arbeiderpartiet til å søke sammen med KrF og regjeringspartnerne for i fellesskap å komme frem til en løsning om rammebetingelsene for den norske modellen. Vi har behov for bedre opplæring i skolen og vi må øke organiseringen i norsk arbeidsliv, men dette er for viktig til å bli en valgkampsak. Her trenger vi bred enighet blant flere partier, sier Skjæggerud.


Han sier det er vanskelig å finne enkeltsaker som har vært like viktige for utviklingen i Norge som resultatene av den norske modellen og det organiserte arbeidslivets evne til ansvarlige lønnsoppgjør.

– Det er samarbeid mellom myndighetene og partene i arbeidslivet som har gjort dette mulig. Parat og en rekke andre organisasjoner er en del av dette samarbeidet, noe Arild Grande (Ap) i et intervju med Dagsavisen glemmer når han kun snakker om LO og NHO, sier Skjæggerud.


Han minner politikerne på at de fleste arbeidstakere og en rekke bedrifter ikke er medlem hverken av LO eller NHO.

– Dette er to store organisasjoner som selvfølgelig skal lyttes til, men skal den norske arbeidslivsmodellen fungere også i fremtiden må alle som er en del av det organiserte arbeidsliv bidra til utviklingen. Den norske modellen er ikke forbeholdt Arbeiderpartiet, men alle ansvarlige politiske partier som er representert på Stortinget, sier Skjæggerud.


Parat-lederen understreker at det hviler et stort ansvar på regjeringspartiene og KrF dersom Arbeiderpartiet tar kontakt for et stabilt nasjonalt forlik for sikring av den norske modellen.

– Jeg forutsetter at regjeringspartiene og KrF tar positivt imot en eventuell invitasjon fra Arbeiderpartiet om rammebetingelser for den norske modellens rammevilkår. Det vil neppe stå seg for historien om regjeringspartiene og KrF ikke kommer Arbeiderpartiet i møte på dette området, sier Skjæggerud.

Nøkkelord

Kontakter

Om Parat

Parat
Parat
Lakkegata 19-23
0133 Oslo

21 01 36 00http://www.parat.com

Følg saker fra Parat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Parat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Parat

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom