Parat

Parat krever likestilt foreldreskap

Del

Parats landsmøte mener dagens regler knyttet til fødselspermisjon diskriminerer menn og har vedtatt å jobbe for at foreldrepermisjon bli likestilt og krever at far må få en selvstendig rett til opptjening av permisjonsrettigheter.

Leder i Parat Hans-Erik Skjæggerud viser til en nylig avsagt EU-dom som fastslår at mor og far skal anses som jevnbyrdige omsorgspersoner. Det fastslås i dommen at det er diskriminerende å stille krav til mors aktivitet for at far skal kunne ta ut foreldrepermisjon.

̶  Parats landsmøte har enstemmig vedtatt at vi i tiden fremover skal jobbe for viktige endringer i dagens regler for foreldrepermisjon. Dagens ordning diskriminerer menn når fars rett til lønnet permisjon er avhengig av mors opparbeidede rettigheter- og mors aktivitet, sier Skjæggerud.

Parat-lederen sier at med dagens regler risikerer far ikke å få utbetalt penger for å ta foreldrepermisjon.

̶  I 2015 må vi i Norge kunne kreve et likestilt foreldreskap. Vi vil ha en ordning der hver av foreldrene opptjener foreldrepermisjon hver for seg, slik at den opptjente foreldrepermisjonen blir en reell individuell rettighet. I tillegg til foreldrepermisjonen må det gis en egen barselpermisjon til kvinner, sier Skjæggerud.

Parat avholder fredag og lørdag landsmøte på Clarion Hotel og kongressenter på Gardermoen.

Kontakter

Om Parat

Parat
Parat
Lakkegata 19-23
0133 Oslo

21 01 36 00http://www.parat.com

Følg saker fra Parat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Parat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Parat

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom