Codan Forsikring

Pålagt å ha god sikt når du kjører

Del

Dårlig sikt når du kjører øker risikoen for påkjørsler. – Det er mye du selv kan gjøre for å redusere risikoen, sier skadesjef Annika Persson i Codan Forsikring.

Høstmørket og kulde er forhold som skaper dårligere sikt.

– Dårlige vindusviskere, is på utsiden og dugg på innsiden av ruten skaper dårlige forhold når du skal kjøre. Med våte, slapsete veier, blir vinduene også fort skitne, sier Annika Persson.

Dette bør du som bilist gjøre – En regel som gjelder hele året er å ha rene bilvinduer. Vindusviskerne bør byttes ut én gang i året, slik at de fungerer slik de skal. Sørg for at duggen er borte før du kjører, og at du har skrapt vinduene fri for is, sier Annika Persson.

Bot - i beste fall

– I beste fall får du en bot hvis du kjører med for dårlig sikt. Det kan ende mye verre, sier Annika Persson, skadesjef i Codan Forsikring, som er opptatt av å minne folk på risikoen ved å kjøre med for dårlig sikt.

Kunne  vært unngått

Hvert år på denne tiden av året får Codan inn skader, med travle bilister som bulker og får større eller mindre skader som følge av dårlig sikt.

– Det er viktig for oss å forhindre slike skader. Det er klart det er irriterende og kan bli dyrt med skader på bilen din. Men dårlig sikt øker også risikoen for langt mer alvorlige konsekvenser, avslutter skadesjefen.

Dette kan du som bilist gjøre:

  • Vask frontruten
  • Vindusviskere bør byttes ut én gang i året. Gjør det i høst!
  • Sørg for at duggen er forsvunnet før du begynner å kjøre
  • Hele vinduet skal være fritt for is/snø før du kjører
  • Husk: Dårlig sikt kan gjøre at du mister førerkortet!
  • Med mange risikofaktorer, blir det enda viktigere med fullt fokus. Med Bilmodus, som kom med den nye iOS-oppdateringen fra Apple, kan du redusere risikoen ved å hindre ytterligere distraksjoner i trafikken.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Codan Forsikring

Codan Forsikring
Codan Forsikring
Verkstedveien 3
0277 Oslo

06300http://www.codanforsikring.no

Om Codan Forsikring

Codan Forsikring er en totalleverandør av skadeforsikringer til privatpersoner og næringsliv i Norge. Vi selger forsikringer innen primærområdene bil, hus, innbo og reise. Innenfor næring dekker Codan Forsikring hele bedriftens forsikringsbehov.

I Norge er vi 250 ansatte fordelt i Oslo og Bergen og ledes av Stefan Langva, Administrerende direktør.

Med Trygg-Hansa i Sverige og Codan i Danmark er vi et av Skandinavias største forsikringsselskap. Vi er en del av britiske RSA Group, ett av verdens ledende multinasjonale forsikringsselskaper med 9 millioner kunder i mer enn 100 land.

Les mer om Codan Forsikring

Følg saker fra Codan Forsikring

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Codan Forsikring på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Codan Forsikring

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom