Bedriftsforbundet

På tide NHO!

Del

Tirsdag 18.oktober ble det kjent at NHO går inn som partshjelp i striden om LO-organiserte havnearbeideres fortrinnsrett til losse- og lastearbeid ved Drammen havn. Rundt 60 havnearbeidere er i streik og Bedriftsforbundets medlem, Holship, er blitt usatt for boikott i over to år. Saken har prinsipiell betydning for arbeidet ved nesten alle havner i Norge.

- Bedriftsforbundet er fornøyd med at NHO endelig går aktivt inn i konflikten og ønsker en endring i tariffavtalen som de selv har skrevet under på over flere år. Vi har flere ganger prøvd å involvere NHO mer aktivt i denne saken, men blitt avvist. I over tre år har vi stått ved vårt medlem, Holship, og krevd at fortrinnsretten til havnearbeiderne må opphøre, sier adm.dir. Olaf Thommessen. 

Bedriftsforbundet fikk støtte av EFTA-domstolen 19.04.16 om at fortrinnsretten antagelig er ulovlig. Saken skal nå opp til behandling i Høyesterett 8. november. Det er advokatene Nicolai Skarning og Jan-Erik Sverre som representerer saken på vegne av Holship og Bedriftsforbundet.   

- Bedriftsforbundet har stått last og brast med sitt medlem Holship gjennom tre år og bidratt til at saken har havnet i Høyesterett i plenum. Det har vært en helt avgjørende støtte for bedriften, sier Nicolai Skarning, som representerer Holship og Bedriftsforbundet.

Bedriftsforbundet skulle ønske at NHO hadde gitt sin støtte på et tidligere tidspunkt, men er fornøyd med at NHO som part i tariffavtalen nå er med som partshjelp i rettsaken.  

- Hvis høyesterett finner at fortrinnsretten er ulovlig, vil deler av tariffavtalen som NHO og LO signerte i høst være ulovlig. Vi er derfor godt fornøyd med at NHO endelig blir med som partshjelp, selv om det kun er uker før saken skal opp til behandling, sier Thommessen.

Kontakter

Om Bedriftsforbundet

Bedriftsforbundet
Bedriftsforbundet
Rådhusgata 5B
0151 Oslo

23 35 70 10http://www.bedriftsforbundet.no

Bedriftsforbundet har ca. 4 000 medlemmer over hele landet. Våre medlemsbedrifter spenner over de fleste bransjer, hvor bygg/anlegg, varehandel, industri og faglig-teknisk tjenesteyting utgjør de største. Flertallet av medlemsbedriftene er små og mellomstore bedrifter, og ca. halvparten har inntil fem ansatte. Bedriftene sysselsetter i overkant av 25 000 arbeidsplasser. Vi får stadig nye medlemmer og det styrker vår gjennomslagskraft overfor politikerne.

Følg saker fra Bedriftsforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bedriftsforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Bedriftsforbundet

Erna Solberg – vi hørte hva du sa!11.10.2017 10:00Pressemelding

Forrige uke sa statsminister Erna Solberg til pressen at «Det er veldokumentert at små og mellomstore bedrifter skaper flest nye jobber i Norge» og «Regjeringen vil satse mer på gründerskap. Vi skal legge til rette for at bedriftene kan gå med overskudd å betale til fellesskapet». Dette utspillet gjør at Bedriftsforbundet har klare forventninger til at statsbudsjettet for 2018 retter seg mot de viktigste jobbskaperne, nemlig små og mellomstore bedrifter!

LO har endelig bøyd av etter Høyesterettsdom og press fra Bedriftsforbundet i Holship-saken19.9.2017 13:00Pressemelding

Etter et LO i harnisk og sterke uttalelser fra Jonas Gahr Støre før valgkampen, har allikevel LO nå bøyd av for Bedriftsforbundets krav om friheten til å organisere seg. Nå blir sjøtransport mer konkurransedyktig og mer miljøvennlig. Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) og NHO Logistikk og Transport (NHO LT) ble i går enige om en ny tariffavtale for havnevirksomheter i offentlige og private havner, Havne & Terminaloverenskomsten. Den nye tariffavtalen vil erstatte dagens tariffavtaler innenfor havneområdene.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom