Nærings- og fiskeridepartementet

Overtar eiendom på Svalbard

Del

Staten overtar eiendommen Austre Adventfjord. I dag ble kjøpet formelt gjennomført.

- Jeg er glad for at kjøpet nå er gjennomført, og at eiendommen formelt er på statens hender, sier næringsminister Monica Mæland.

Pris: 300 millioner kroner
Eierne av Austre Adventfjord tok kontakt med Nærings- og fiskeridepartementet i januar 2014 med forespørsel om hvorvidt staten kunne være interessert i å kjøpe eiendommen.

Ut fra en vurdering av blant annet eiendommens beliggenhet nær Longyearbyen, og et ønske om at en slik eiendom bør være norsk, sa næringsministeren at staten var innstilt på å overta eiendommen.

Eierne aksepterte statens bud på 300 millioner kroner i fjor høst. Hjemmelen til Austre Adventfjord ble overført til Nærings- og fiskeridepartementet i mars , og i dag ble kjøpet formelt gjennomført.

Nordøst for Longyerbyen
Austre Adventfjord ligger like nordøst for Longyearbyen på Svalbard. Eiendommen er på omtrent 217,6    kvadratkilometer,  og utgjør ca. 0,35 prosent av Svalbards areal.

Gjennomføringen av kjøpet forutsatte tilslutning fra Stortinget. Regjeringen fremmet forslag om dette i fjor høst, og Stortinget sluttet seg til forslaget.

Med dette kjøpet eier nå staten rundt 99 prosent av Svalbards samlede areal.

Bilder fra Svalbard finner du her.

Nøkkelord

Kontakter

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal i offentlig elektronisk postjournal (OEP)

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom