Virke

Overraskende sterk nedgang i matprisene

Del

I følge tall fra SSB, sank matprisene med 3,4 % fra juli til august i år. I løpet av de siste tolv månedene har matprisene sunket med 1,7 %, mens konsumprisindeksen generelt har økt med 1,3 %.

Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen
Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen

– Nedgangen i matprisene er større enn vanlig på denne tiden av året, forteller Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

– Vanligvis ser vi at matprisene endrer seg med det samme mønsteret gjennom året. Matprisene går vanligvis ned i august, som følge av sterk konkurranse og tilbud i forbindelse med skolestart. Dette er imidlertid en uvanlig sterk nedgang, slår hun fast.

I følge SSB, gikk prisene ned på nesten alle matvarer samt enkelte drikkevarer. Det var særlig prisene på ost, sjokolade, yoghurt og friske bær som trakk ned prisen.

– Prisnedgangen på matvarer fra juli til august var oppsiktsvekkende høy. Det er vanlig med en prisnedgang på denne tiden av året, men i år er prisnedgangen nær tre ganger større enn det vi har sett de foregående årene, sier hun.

I tillegg er det verdt å merke seg at prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer har gått ned hele det siste året, altså perioden august 2016 til august 2017.

– Matprisene er nå nær 2 % lavere enn de var på samme tid i fjor. Dette understreker igjen at konkurransen mellom de norske dagligvarekjedene er sterk, avslutter Størksen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen
Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsensgate 90
0230 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for tjenestenæringene i Norge, og representerer over 21 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom