VirkeVirke

Over halvparten til utlandet i høstferien

Del

34 prosent planlegger å ta høstferie i år, viser tall fra Virkes befolkningsundersøkelse. Av disse oppgir over halvparten at ferien går til utlandet.

54 prosent av de som skal ta ferie, oppgir at de skal utenlands på årets høstferie. Sol og bading oppgis å være et av de viktigste formålene med ferien (31 prosent). 

- Vi forskyver sommerfølelsen så langt inn i høsten som vi kan. Vi ser en tendens til at sommerferien strekker seg helt til høstferien, og at man sparer opp noen feriedager med solgaranti før vinteren setter inn, sier ny leder for Virke Reise Utland, Astrid Bergmål.

- Ny lov om pakkereiser, som trådte i kraft 1. juli, gjør at de som reiser på pakkereise eller en sammensatt reise denne høsten, for eksempel gjennom et reisebyrå, har et særlig godt sikkerhetsnett. Reisearrangøren er nå ansvarlig for hele reisen og man risikerer for eksempel ikke å bli sittende igjen med et forhåndsbetalt hotell om flyet ikke går, forklarer Bergmål. 

Flere og flere nordmenn tar også i bruk eget land. Av formål med ferien, ser vi en sterk økning i de som skal besøke severdigheter, museer og utstillinger i høstferien. Denne øker fra 6 prosent i fjor, til 14 prosent i år.

-Opplevelser, enten det er museer, utstillinger eller attraksjoner, øker i popularitet, og tilbudet har etter hvert blitt så godt og bredt at det finnes noe for alle. Spesielt høstferien er tiden da mange velger å bruke noen dager på en kombinasjon av aktiviteter og kulturelt påfyll, sier Line Endresen Nordmann, bransjedirektør for Virke Reise Norge og kultur.

Undersøkelsen ble gjennomført i mai 2018 av Opinion for Virke.

Kontakter

Astrid Bergmål, leder for Virke Reise utland, 460 58 951
Line Endresen Nordmann, bransjedirektør for Virke Reise Norge og kultur, 930 93 739
Hanne Valdø, kommunikasjonsrådgiver Virke, 97016757

Bilder

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsensgate 90
0230 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for handels- tjenestenæringen i Norge, og representerer over 21 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom