FINN.no

Over 1 million søk etter snøfreser på FINN

Del

Rekordstore snømengder har påvirket nordmenns søkevaner, og mange har ønsket seg måkehjelp.

POPULÆRT MED SNØFRESER: Snøfreser er det mest populære søkeordet på FINN torget så langt i 2018, med over én million søk. Foto: Shutterstock.
POPULÆRT MED SNØFRESER: Snøfreser er det mest populære søkeordet på FINN torget så langt i 2018, med over én million søk. Foto: Shutterstock.

2018 har vært et av de heftigste snøårene på lenge, og det merkes - også på FINN.

Hittil i år har det blitt gjort over 1 million søk etter “snøfreser” på FINN torget, som er en økning på nesten 350 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Snøfreser slår dermed “sofa”, som har tronet på toppen av listen over populære søkefraser på Torget i flere sesonger. Hittil i år har det “bare” blitt gjort 706 599 søk etter sofa, mens det totalt har blitt gjort 1 001 318 søk etter snøfreser.

Også antall annonser lagt ut på FINN torget med ordet “snøfreser” i tekst har nesten doblet seg sammenlignet med samme periode i fjor. I januar, februar og mars 2017 ble det publisert 1280 annonser på Torget med ordet “snøfreser”, mens det så langt i år har blitt publisert nærmere 2300 annonser.

- Det er ikke så veldig overraskende at snøfreser er populært på FINN i år. Det har kommet store snømengder over hele landet, til tider så ofte og mye at mange har slitt med å få fjernet snø fra oppkjørsel, veier og tak før det laver ned igjen. Da er det nok en del som har tenkt at en snøfreser er litt praktisk, sier Adéle Cappelen Blystad, kommunikasjonsrådgiver i FINN:

- Vi ser at sesong og vær ofte preger nordmenns søkevaner på FINN, og akkurat i år har vinteren vært eksepsjonelt snørik. I begynnelsen av januar, da det plutselig kom veldig mye snø ganske brått, ble det søkt etter snøfreser nesten 60.000 ganger på kort tid. Så denne vinteren har det vært stor etterspørsel. 

Mange har ønsket måke-hjelp
Ifølge Blystad har man også merket snøen på andre FINN-markedsplasser, som hjelpetjenesten FINN småjobber, hvor det har vært en voldsom økning i antall snømåke-jobber.

- Da det kraftige snøfallet kom i januar, ble det på et tidspunkt lagt ut flere annonser om snømåking i minuttet på FINN småjobber. Det kokte rett og slett. Heldigvis har det vært mange hjelpere tilgjengelig, og som har svart raskt. Én som la ut en jobb i januar fikk faktisk måkt oppkjørselen 17 minutter etter at annonsen ble publisert, forteller Blystad.

Populært på FINN i påskedagene
Til tross for at det går mot snørekord flere steder i landet denne påsken, er det ikke alle som bruker feriedagene på vinteraktiviteter. Søkehistorikk fra FINN torget for helligdagene (Skjærtorsdag til og med 2. påskedag) i 2016 og 2017 viser at mange også bruker ferien til å forberede seg litt på vår og ny sesong. 

- Selv om snøforholdene kan vare til langt over påske, er det nok mange som gleder seg til vår og bare veier på denne tiden av året, og det synes også i søkene tidligere gjort på FINN i denne perioden.

- Både i 2016 og 2017 lå sykkel og hagemøbler på topp over populære søkeord i påskedagene. Og så blir det litt spennende å se om det blir det samme i år, sier Blystad.

(Se populære søkeord for påsken 2016 og 2017 lenger ned i sak!)

Topp søkeord på Torget så langt i 2018:

 1. Snøfreser
 2. Sofa
 3. Kjøkken
 4. Spisebord 
 5. Tv 
 6. Ski 
 7. Louis Vuitton
 8. Rolex 
 9. Kommode
 10. Snowboard

Topp søkeord på Torget (januar, februar, mars) 2017:

1. Sofa
2. Kjøkken
3. Sykkel
4. Spisebord
5. Iphone 6
6. Louis Vuitton
7. Tv
8. Kommode
9. Rolex
10. Speil

Topp søkefraser i påsken:

Søkefraser påsken 2017:

 1. Hagemøbler
 2. Sykkel
 3. Sofa
 4. Louis Vuitton
 5. Rolex
 6. Bunad
 7. Kjøkken
 8. Slettvoll
 9. Iphone 6
 10. Drivhus

Søkefraser påsken 2016:

 1. Sykkel
 2. Hagemøbler
 3. Sofa
 4. Louis Vuitton
 5. Iphone 6
 6. Rolex
 7. TV
 8. Slettvoll
 9. Spisebord
 10. Iphone

Kontakter

Bilder

POPULÆRT MED SNØFRESER: Snøfreser er det mest populære søkeordet på FINN torget så langt i 2018, med over én million søk. Foto: Shutterstock.
POPULÆRT MED SNØFRESER: Snøfreser er det mest populære søkeordet på FINN torget så langt i 2018, med over én million søk. Foto: Shutterstock.
Last ned bilde

Om FINN.no

FINN.no
FINN.no
Grensen 5-7
0159 Oslo

+47 22 86 44 10http://www.finn.no

Vi er der for deg når du skal selge hytta di, når du er på jakt etter en pent brukt sofa, når du skal fly billigst mulig til Praha, når dere er enige om at dere trenger en større bil, når du er moden for et karriereskifte og for mange andre anledninger.

FINN er Norges største markedsplass. Skal du kjøpe eller selge, stort eller smått, så er FINN.no stedet.

Vil du vite mer om menneskene bak produktet FINN.no - og litt om hva vi driver med så besøk oss gjerne på http://hjemmehos.finn.no

Følg saker fra FINN.no

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra FINN.no på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra FINN.no

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom