OsloMet

OsloMet får ny internasjonal master: MSc in Applied Computer and Information Technology

Del

Det nye studiet vil utdanne eksperter design, utvikling, bruk og vedlikehold av teknologi, elektronikk og programvare fra høsten 2019.

Det nye studiet vil utdanne eksperter design, utvikling, bruk og vedlikehold av teknologi, elektronikk og programvare fra høsten 2019.

Det legges stor vekt på at studentene får spesialisert seg innen et aktuelt teknologiområde samtidig som de får tverrfaglighet gjennom bidrag fra flere fagfelt.

Studiet er lagt opp slik at studenter fra forskjellige fagfelt kommer tettere sammen for å fokusere på avanserte utfordringer som bl.a. helse, offentlig transport, dataspill og digitaliseringen av samfunnet.

Det internasjonale studiet vil foregå på engelsk, og ta imot studenter fra flere fagbakgrunner som IT, elektronikk og enkelte naturfag.

Studenten velger seg en spesialisering, men vil også måtte samarbeide med studenter fra de andre spesialiseringene på utfordringer som naturlig binder dem sammen både i arbeidslivet, men også i den pågående forskningen ved Fakultet for teknologi, kunst og design på OsloMet – storbyuniversitetet.

– Det unike med den nye masteren er at den skaper tettere forbindelser mellom flere forskningsgrupper, og viser at de alle bidrar til de teknologiske løsningene for det digitale samfunn, sier førsteamanuensis Kyrre Begnum ved Institutt for informasjonsteknologi.

Han understreker at masterstudentene vil få et bedre grunnlag for å løse morgendagens utfordringer hvis de kan samarbeide tverrfaglig gjennom et bredt faglig perspektiv i utdanningen.

Samarbeid med de øvrige utdanningene ved OsloMet kan skape synergier som er positive for økt tverrfaglig kompetanse om hvordan digitale løsninger kan styrke viktige områder som helse, utdanning og forvaltning.

– Målet er å utdanne eksperter som på sitt eget felt er i stand til å se et større bilde om hvordan teknologi virker inn på samfunnet. Vi er trygge på at studiet er et godt grunnlag for alle som ønsker en karriere innen teknologi, hvor de får mulighet til å være kreative og samtidig påvirke nærmest enhver del av vårt samfunn.

Ved det første opptaket i 2019 tilbyr masterstudiet spesialiseringene Universal design of ICT, Cloud-based services and operations og Mathematical modeling and scientific computing.

Fra 2020 vil følgende spesialiseringer også være tilgjengelige: Applied artificial intelligence, Data science, Robotics and Control og Biomedical engineering.

– Vi vil at studentene skal tørre å sikte høyt og følge egne ideer så langt vi har forskere som kan støtte dem. Du skal føle deg hjemme uansett om du for eksempel vil finne opp et 3D-printet armbånd som kan vibrere slik at det kansellerer ut vibrasjonene til et menneske med Parkinsons, eller lage droner som flyr skolesekkene til skolen slik at alle barn slipper å bære dem, eller en app for ungdom som i sanntid lar deg se kampsakene til ethvert politisk parti i Norge, sier Astrid Oust Janbu, leder for Institutt for maskin, elektronikk og kjemi ved OsloMet – storbyuniversitetet.

Mer informasjon

Master’s Degree Programme in Applied Computer and Information Technology – ACIT (MSc)

Nøkkelord

Kontakter

Kontakt: Førsteamanuensis Kyrre Begnum, e-post: kyrre@oslomet.no

Bilder

Om OsloMet

OsloMet
OsloMet
Postboks 4, St. Olavs plass
0130 Oslo

67 23 50 00http://www.hioa.no

Fakultet for teknologi, kunst og design ved OsloMet – storbyuniversitetet tilbyr høyere utdanning innen tekniske fag, kunstfag og designfag, og har forsknings- og utviklingsaktiviteter på desse fagfeltene.

Følg saker fra OsloMet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OsloMet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra OsloMet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom