VisitOSLO

Oslo tar opp kampen mot København og Stockholm om konferanse- og kongressmarkedet!

Del

I dag er Oslo på siste plass forteller VisitOSLOs leder Christian Lunde. Men det skal i følge den nye reiselivssjefen ikke vare lenge. For nå planlegger Oslo Spektrum å bygge et nytt konferansesenter med plass til 3 000 deltakere midt i hovedstaden. Dette kombinert med flere nye hoteller, ny terminal på Oslo Lufthavn og den svake kronen, er nettopp hva Lunde mener vil gjøre Oslo til førstevalget for mange internasjonale konferanser og kongresser fremover.

Nye Oslo Spektrum.
Nye Oslo Spektrum.

- Målt i omsetning er vi i dag på fjerde plass i Norden. Vi har tapt mange konferanser og kongresser de siste årene fordi vi ikke har kunnet tilby fasiliteter midt i byen som mange ønsker. Med det nye senteret på plass kan vi ta opp kampen og utfordre de andre nordiske hovedstedene, sier Christian Lunde, adm. dir. i VisitOSLO.

Og arbeidet har allerede begynt. På VisitOSLOs sitt hovedkontor i Kirkegaten er Lunde og gjengen hans i full gang med å planlegge innsalget av Oslo. Primærfokuset er internasjonale aktører som per i dag ikke vurderer Oslo i det hele tatt.

Og flere kongresser betyr mer penger i kassen for reiselivsnæringen i Oslo. En kongressgjest legger i snitt igjen dobbelt så mye per døgn som en vanlig ferierende – eller 3 620 kroner per døgn for å være korrekt. Lunde kan vise til at Oslo bare i fjor tapte kongresser for oppunder 200 millioner fordi byen manglet et tilbud i sentrum. - Sett over fem år har vi nok tapt nærmere en milliard kroner. Det er mye penger. Lunde har satt som mål at de allerede fra 2023 – eller senterets første hele driftsår - skal ha solgt kongresser og konferanser for 300 millioner.

- Både kapasiteten, og beliggenheten på det nye kongressenteret vil gjøre Oslo til en mer attraktiv kongressdestinasjon. I dag er det flere kongresser vi ikke kan by på eller må si nei til fordi arrangøren har flere delegater enn det er kapasitet til i dag, og fordi de ønsker nærhet til byen. Det finnes flere tilfeller der arrangørene har valgt å avholde sin kongress i byer som Stockholm og København i stedet, nettopp på grunn av dette.

3000 deltakere i Oslos nye storstue

Det er Stiftelsen Norges Varemesse som stå bak planen om utbyggingen av Spektrum, og det nye senteret skal bli mer enn bare et vanlig kongressenter forteller adm. dir. i Stiftelsen Norges Varemesse.

- Nye Spektrum skal beholde scene-/konsertdelen slik den er i dag, men vi bygger ut kontordelen til et kongressenter som tar rundt 3 000 sittende deltakere. I tillegg blir det mingleplasser og kafeer.

- Dette blir noe mer enn «bare» et kongressenter. Foruten å levere Oslo-regionens råeste løsninger til event- og konferansearrangører vil vårt mål være å skape den viktigste møteplassen i Oslo! Første etasje vil være åpent for alle. Dette skal bli et sted hvor man kan ha forretnings- og lunsjmøter eller jobbe utenom kongresser i gode tilpassede arbeidslounger. Vi ser for oss å skape et spennende miljø, noe lignende som Mesh, Sentralen og Litteraturhuset, fleksible co-working- løsninger kan også bli aktuelt, forteller Gunn Helen Hagen, adm. dir. i Norges Varemesse.

Det nye Spektrum vil ha omtrent 10 000 m² kongressenter og 10 000 m² næringslokaler. Det er det anerkjente arkitektkontoret LPO som har tegnet den nye kongressdelen til Spektrum, de har blant annet tegnet Mathallen og Sørenga sjøbad. LPO var også arkitektselskapet som opprinnelig tegnet Oslo Spektrum slik vi kjenner det i dag for snart 30 år siden. Arbeidet med detaljskisser er nå i gang og som vil danne grunnlag for videre reguleringsarbeid.

Går alt etter planen kan utbyggingen begynne i første halvår 2020 og stå ferdig rundt 2023, da vil det også være 2 500 flere hotellrom i sentrum av Oslo.

Reiselivet i vekst. Omsetter for 16 milliarder

Reiselivsnæringen er i vekst og er et satsningsområde nasjonalt og ”alle” vil til Oslo. Lunde estimerer at omsetningen for Oslo blir på 16 milliarder i inneværende år.

 

For mer informasjon kontakt:

Christian Lunde, adm.dir. VisitOSLO as
Tel.: 907 73 280
Epost: christian.lunde@visitoslo.no

Kontaktperson Norges Varemesse, Gunn Helen Hagen, tel.: 915 59 610

Bilder

Nye Oslo Spektrum.
Nye Oslo Spektrum.
Last ned bilde
Christian Lunde, adm. dir. i VisitOSLO
Christian Lunde, adm. dir. i VisitOSLO
Last ned bilde

Om VisitOSLO

VisitOSLO
VisitOSLO
Postboks 193 Sentrum
0102 Oslo

+47 815 30 555https://www.visitoslo.com
VisitOSLO is the official marketing organization for Oslo and the surrounding regions.

VisitOSLO as is a limited company with shareholders from the city's travel trade and commerce. Our shareholders and partners are local, regional and national companies operating within travel, tourism and transportation.

VisitOSLO is responsible for visitor services such as the official tourist information office Oslo Visitor Centre and the official website www.visitoslo.com.

Følg saker fra VisitOSLO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra VisitOSLO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.