Rambøll

Oslo skatehall - for barn i alle aldre

Del

- Dette er en hyllest til et standhaftig undergrunnsmiljø, som endelig får sitt eget samlingspunkt for barn i alle aldre, sier Rambølls prosjekteringsleder Magnus Nilsen Haugland.

Foto: Finn Ståle Felberg/Kultur- og idrettsbygg.
Foto: Finn Ståle Felberg/Kultur- og idrettsbygg.

Det er Oslo Kommune, Kultur- og Idrettsbygg (KID) som har vært byggherre. Og det var Nilsen Haugland sitt første oppdrag som prosjekteringsleder etter at han kom rett fra skolebenken. Han omtaler det som en drømmestart. Samarbeidet mellom alle partene har vært veldig konstruktiv, og det har ikke vært noen uforutsette utfordringer som ikke har latt seg løse på en god måte.

- Dette har vært et utrolig morsomt prosjekt faglig. Men det har vært spesielt gøy at brukerne har vært så utrolig engasjerte og takknemlige. Det føles virkelig som at vi har bidratt til noe bra her, sier han.

Rambøll har bidratt med skisse- og forprosjekt som ble brukt som underlag for totalentreprisen, i samarbeid med DARK Arkitekter. Selve byggingen er utført av Varden Entreprenør.

Gjennom et spennende arkitektonisk uttrykk og gode tekniske løsninger, hvor Rambøll har bidratt i stor grad, har det blitt et unikt og svært gjennomtenkt konsept. Målet har vært å lage en fleksibel hall, og det har vært stor grad av brukerinvolvering i prosessen. Skaterenes ønsker og behov er satt i høysetet.

1989 ble forbudet, som forbød kjøp, salg og bruk av skateboard, opphevet. Loven står oppført i morsetegn på fasaden og flere steder inne i hallen, etter ide fra DARK Arkitekter.

Hallen har internasjonal standard og består av street, bowl og vert. Det totale bruksarealet er 2 300 kvm. Innendørs skateareal er rundt 1 400 kvm. Utendørs skateareal er rundt 640 kvm.

Fag Rambøll har bidratt med:

Akustikk
Bygningsfysikk og materialteknologi
Konstruksjonsteknikk
Brann og sikkerhet
Geoteknikk og ingeniørgeologi
Trafikkregulering, trafikkplan og sikkerhet
Elektro og IKT
Landskapsarkitektur
Infrastruktur for vann og avløp
Prosjekteringsledelse

Om skating

  • Et Ipsos/MMI undersøkelse fra 2011 anslo at det er ca 63.000 aktive skatere i Norge.
  • Skating så først dagens lys i California på 1950-tallet, og var inspirert av surfing.
  • I starten skatet man i bybildet, og de første dedikerte skateparkene kom først på siste halvdel av 70-tallet i USA.
  • Fra 1978 til 1989 var det forbudt å kjøpe og bruke skateboard i Norge.
  • I 2020 vil skating for første gang være representert som olympisk gren, under OL i Tokyo.
    (Kilde: Wikipedia)

Kontakter

Bilder

Foto: Finn Ståle Felberg/Kultur- og idrettsbygg.
Foto: Finn Ståle Felberg/Kultur- og idrettsbygg.
Last ned bilde
Magnus Nilsen Haugland. Foto: Rambøll
Magnus Nilsen Haugland. Foto: Rambøll
Last ned bilde

Om Rambøll

Rambøll
Rambøll
Hoffsveien 4
0275 OSLO

22 51 80 00http://www.ramboll.no

Rambøll en global samfunnsrådgiver innen bygg & arkitektur, transport, energi, vann, miljø & helse, olje & gass og management consulting. I Norge er vi 1400 medarbeidere fordelt på 20 kontorer. Virksomheten har totalt 12 800 medarbeidere lokalisert i 35 land.

I Rambøll er vi opptatt av å skape inspirerende og bærekraftige løsninger som skal gi rom for vekst og utvikling, og som er det beste for kunden, sluttbrukeren og samfunnet omkring. Våre tjenester skal resultere i verdier både for oss som lever i dag, og for dem som kommer etter oss.

Følg saker fra Rambøll

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Rambøll på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Rambøll

Rambøll med ny VVA-avtale for Færder kommune7.3.2018 08:41Pressemelding

-Vi ser frem til et givende samarbeid om spennende prosjekter i årene fremover. Denne rammeavtalen er viktig for oss og bekrefter vår posisjon som rådgiver i Vestfold, sier Atle Gulbrandsen fra Rambøll. Tjøme og Nøtterøy ble slått sammen til Færder fra første januar i år. Til sammen har kommunen rundt 27.000 innbyggere, men i sommermånedene mer enn dobles antallet på grunn av stor tilstrømming til sommerparadiset. Dette gir særegne utfordringer for infrastruktur både over og under bakken og Rambøll er stolt over å kunne hjelpe kommunen med å løse sine oppgaver. Avtalen løper i 2+1+1 år.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom