UiO - Naturhistorisk museum

Oslo kommune og Naturhistorisk museum inngår intensjonsavtale om opplæring i klima og klimaendringer

Del

Høsten 2019 åpner Klimahuset i Botanisk hage på Tøyen. Her skal barn og unge lære mer om hvordan de kan ta vare på miljøet.

Dato: Onsdag 6. juni, kl. 12.30 – 13.30
Sted: Tøyen hovedgård, Botanisk hage

Inga Marte Thorkildsen, byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo kommune og Tone Lindheim, direktør ved Naturhistorisk museum, undertegner avtalen.

Bakgrunn
Universitet i Oslo, ved Naturhistorisk museum, skal bygge et nytt Klimahus som skal romme forskningsbaserte utstillinger, foredrag, filmer, debatter og opplevelser knyttet til klima og klimaendringer. Gjennom aktiv formidling skal klimahuset engasjere de besøkende og samfunnet til endring i bærekraftig retning.

Avtalens innhold
Oslo kommune ønsker at byens barn og unge får økt kunnskap om viktige klimaspørsmål. Partene er enige om at hovedmålsettingen med avtalen er å gjøre viktig kunnskap om klima og klimaendringer tilgjengelig for til allmenheten, og særlig for barn og unge.

Det er vanskelig å finne god, sammenhengende informasjon om klima og klimaendringer, både for lærere, elever og den øvrige befolkning. Det er nødvendig å forstå mer om hva som foregår i naturen, både om hvordan klima fungerer og hvordan det påvirker naturen. Klimahuset blir det første stedet man kan få en samlet fremstilling av disse temaene, rettet mot et alminnelig publikum.

Hva vet unge om klima og klimaendringer?
Utstillingen «Fremtiden er nå» som vises i Tøyen hovedgård i 2018, er laget med bidrag fra elever ved Hersleb, Elvebakken og Blindern videregående skoler. Utstillingen viser at kunnskapen om hva klima og klimaendringer er varierer sterkt. I utstillingen deler de sine oppfatninger om hva klima og klimaendringer er gjennom foto og korte tekster.

Elever fra Hersleb videregående skole vil delta og fortelle om sine erfaringer fra prosjektet «Fremtiden er nå» og gi en omvisning i utstillingen til Inga Marte Thorkildsen og Tone Lindheim.

 

 

Kontakter

Karin Steenstrup, pressekontakt, Bråd for oppvekst og kunnskap, Oslo kommune, mobil 90 56 44 54

Om UiO - Naturhistorisk museum

UiO - Naturhistorisk museum
UiO - Naturhistorisk museum
Postboks 1172 Blindern
0318 Oslo

http://www.nhm.no

Følg saker fra UiO - Naturhistorisk museum

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Naturhistorisk museum på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra UiO - Naturhistorisk museum

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom