Business for Peace Foundation

Oslo Business for Peace prisen 2018 går til ledere med innsats i konfliktområder

Del

Oslo, NO – Lori Blaker, Edgar Montenegro og Martin Naughton er tildelt Oslo Business for Peace prisen for 2018. De får prisen for sin innsats for fred i konfliktområder, for å fremme et inkluderende arbeidsliv og for å bekjempe klimaendringer.

Det var Business for Peace’s priskomite, bestående av Nobelprisvinnere i fred og økonomi, som valgte vinnerne. Blant tidligere prisvinnere er Sir Richard Branson i Virgin Group, Dureen Shahnaz, grunnlegger av Impact Investment Exchange, og Teslas Elon Musk.

Lori Blaker (USA), konsernsjef for TTi Global, får prisen for å etablere en rekk inkluderende arbeidsplasser i USA og mange andre land. Hun har blant annet startet ledelsestrening av kvinner i Kabul. “Næringslivet kan være viktig for å identifisere utfordringer i sitt nærmiljø, både sosialt og økonomisk,” sa Blaker i en kommentar. “Det er viktig, spesielt med dagens politiske klima, at vi bruker denne kunnskapen til å drive frem endring og vekst i verden.”

Edgar Montenegro (Colombia) har grunnlagt og leder selskapet Corpocampo, som hjelper marginaliserte samfunn i de urolige områdene langs landets stillehavskyst med å unngå fattigdom og vold. Selskapet tilbyr husholdninger ledet av kvinner stabile inntektsmuligheter gjennom dyrking av acaipalmer fremfor cocaplanter. “Selv om det ofte er vanskelig å drive virksomhet midt i jungelen, uten infrastruktur og omgitt av væpnede grupper og narkotikasmuglere, vet vi at Corpocampo bidrar til å sikre levebrødet for 1300 familier og vi har en stor forpliktelse overfor dem,» sa Montenegro.

Martin Naughton, KBE (Irland) har grunnlagt Irlands største privateide industrivirksomhet, og støtte handel over grensen i den mest voldsfylte perioden av Nord-Irland konflikten. Han har siden blitt en industrileder på fornybare og lavkarbonløsninger for varme- og ventilasjonssystemer. “Når vi nærmer oss 20-årsdagen for “the Good Friday Agreement”, blir jeg minnet på viktigheten av at vi må fortsette vårt arbeid for fred på begge sider av den irske grensen. Vi må også øke vår insats kraftig for å takle klimaendringer og fremme et miljømessig bærekraftig miljø,» sa Naughton.

Business for Peace stiftelsen deler årlig ut Oslo Business for Peace prisen til ledere som har skapt verdi både for virksomhet og for samfunnet. Vinnerne velges av en uavhengig komite av Nobelprisvinnere i fred og økonomi. Komiteen består av Ouided Bouchamaoui (Tunisia), Shirin Ebadi (Iran), Leymah Gbowee (Liberia), Finn Kydland (Norge) og Eric Maskin (USA).
 
Kandidatene nomineres gjennom stiftelsens internasjonale partnere, som er de internasjonale handelskamrene (ICC), FN’s Global Compact (UNGC), FN’s utviklingsprogram (UNDP), og Prinsipper for ansvarlige investeringer (PRI).  

Kandidater til prisen nomineres ut fra hvorvidt de har bidratt til å bygge verdi for samfunnet, om de er anerkjent i sine nærmiljøer og bransjer, og om de offentlig fremstår som talspersoner for det stiftelsen kaller forretningsverdig ledelse.

Vinnerne mottar prisen under en seremoni i Oslo Rådhus den 16. mai, som en del av den årlige Business for Peace Summit.


MER INFORMASJON

Om prisvinnerne:

Lori Blaker (USA) er en forkjemper for et inkluderende og likestilt arbeidsliv, sentrale verdier i selskapet hun leder. TTi Global er et rekrutterings- og konsulentselskap med virksomhet på fem kontinenter og over 2.000 ansatte. Blaker er anerkjent for sin virksomhet i USA, men også i land som India og Afghanistan. I 2016 åpnet Blaker et bilverksted og treningssenter i Kabul, som ansetter både kvinner og menn og gir jobbmuligheter i krevende og utsatte omgivelser. Blaker har utviklet et eget lederopplæringsprogram for afghanske kvinner i en bransje de normalt ikke har tilgang til.

Edgar Montenegro (Colombia) grunnla Corpocampo i 2003 for å bygge bærekraftige lokalsamfunn gjennom matproduksjon. Colombias stillehavskyst er en region som har vært preget av interne konflikter, med utstrakt fattigdom, vold og illegal produksjon av coca. Montenegro ønsket å forbedre leveforholdene ved å tilby en lovlig og stabil inntektskilde gjennom produksjon av acai bær og palmehjerter, basert på bærekraftig landbruk. Han jobber tett med lokale afro-colombianske samfunn og urbefolkning. Corpocampo har gitt sysselsetting for over 240 husholdninger ledet av kvinner, som igjen har bidratt til å sikre tilværelsen for over 1300 familier. Montenegro er anerkjent for sin modige innsats i disse områdene, som et eksempel på hvordan næringslivet kan bidra til fred gjennom å skape forretningsmuligheter som hjelper marginaliserte grupper til å bli mer motstandsdyktige.

Martin Naughton, KBE (Ireland) har grunnlagt og utviklet Glen Dimplex Group fra syv ansatte i 1973 to å bli Irlands største privateide industriprodusent og en av verdens største produsenter av husholdningsprodukter. I den mest voldelige perioden av Nord-Irland konflikten, drev Naughton næringsaktivitet på begge sider og fremmet handel på tvers av grensen. Han har også vært en foregangsmann for klimainnsats, gjennom tidlig å satse på fornybare og lavkarbonløsninger for varme- og ventilasjonssystemer. Han får prisen for sin innsats med å fremme privat sektors rolle i fredsskapende aktiviteter og et bærekraftig miljø.

Prisutdelingsseremonien:
De tre vinnerne mottar prisen under en seremoni i Oslo Rådhus 16. mai, et arrangement som inngår i den årlige Business for Peace Summit. Temaet for årets Summit er «Building Trust: Accelerating Climate Leadership». Den velkjente kokken og forretningslederen Jamie Oliver samt Christiana Figueres, en av hovedarkitektene bak Parisavtalen og tidligere leder  for FNs klimakonvensjon, er blant hovedtalerne på årets samling 15-16. mai.

Bilder er tilgjengelig her

Introduksjon av prisvinnerne kan sees her

Kontakter

For mer informasjon, forespørsler om intervjuer eller foto, vennligst kontakt Alison Uttley, alison@businessforpeace.org eller +47 48 68 46 30

Lenker

Om Business for Peace Foundation

Business for Peace Foundation
Business for Peace Foundation
Prinsens gate 22
0157 Oslo

22 83 90 00http://businessforpeace.no/

Business for Peace er en internasjonal stiftelse som er basert i Oslo. Stiftelsen ønsker å anerkjenne og inspirere internasjonale næringslivsledere som bidrar til en positiv endring av det globale næringslivet, ved å fremme forretningsverdighet (businessworthy) som et suksesskriterium i næringslivet. Årlig deles Oslo Business for Peace Award ut, for å fremme etisk, ansvarlig og bærekraftig verdiskapning for så vel bedrift som samfunn.

Følg saker fra Business for Peace Foundation

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Business for Peace Foundation på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Business for Peace Foundation

Internasjonale næringslivsledere i Oslo for å markere samfunnsansvar16.5.2018 08:00:00 CESTPressemelding

OSLO, 16.05.17 --- Tre næringslivsledere mottar i dag prisen for sitt viktige arbeid med å bruke sine egne bedrifter til å skape bedre samfunn og fremme fred, når Oslo Business for Peace Award deles ut i Oslo Rådhus for 9. gang. Prisen tildeles i år amerikanske Lori Blaker, colombianske Edgar Montenegro og irske Martin Naughton for deres innsats i konfliktfylte områder i ulike deler av verden.

Principles for Responsible Investment new Nomination Partner23.11.2017 15:11:15 CETPressemelding

The Foundation is proud to welcome PRI, Principles for Responsible Investment, as our new nomination partner. PRI completes our group of nomination partners, representing investors and the financial sector. PRI is the world’s leading proponent of responsible investment. PRI believes that an economically efficient, sustainable global financial system is a necessity for long-term value creation. The principles whom signatories commit to, contributes to creating a system that rewards long-term, responsible investment and benefits the environment and society as a whole. The initiative was launched in 2006, by a group of the world’s largest institutional investors. The Canada Pension Plan Investment Board, Swedish Folksam and the Norwegian Government Pension Fund are among its founding members. Today, the principles have more than 1.800 signatories from over 50 countries, representing approximately US$70 trillion in assets. It is currently expanding its reach into regions like Asia, South A

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom