Oppskrift på Dronningkaken
Denne oppskriften er til en kake på ca 26 cm, ca 12+ personer.
Innerringen er 24 cm, og ytter ringen er 26 cm.
En frisk og sommerlig mousse-kake med flere lag av gode og spennende smaker:
- Mandel-og gresskarkjernebunn
- Karamellfudge med havsalt og sprø yoghurtsmuler
- Basilikum- og Mascarponemousse
- Jordbærskum på Lierjordbær
- Hylleblomstmousse med sjokolade glace
Mandel- og gresskarkjernebunn:
2 stk eggehviter (60g)
75g melis
20g gresskarkjerner
55g mandler
Litt kanel
- Finhakk mandler og gresskarkjerner, eller kjør de fint på hurtighakke.
- Pisk eggehviter stive og tilsett litt og litt melis, pisk til blank og stiv marengs.
- Vend forsiktig inn de finhakkede mandlene og gresskarkjernene, samt kanel.
- Hell bunnemassen over i en springform/ring på 24 cm.
- Stek på 160°C i ca 15 minutter.
- Avkjøl.
Karamellfudge:
30g sukker
50g fløte
75g hvit sjokolade, gjerne Valrhona
5 g smør
½ pl gelatin
- Legg gelatin i bløt.
- Smelt sukkeret til karamell og spe forsiktig inn fløte.
- Hell dette over sjokoladen, og rør glatt.
- Tilsett gelatin og smør. Kjør glatt med stavmikser.
- Hell over bunnen, og strø lett over med litt havsalt.
- Avkjøl.
Yoghurtsmuler: (kan sløyfes)
10g melkepulver
10g mel
3g maizenna
10g yoghurtpulver
5g sukker
15 g smør
__
5g melkepulver
4g yoghurtpulver
25g hvit sjokolade, gjerne Valrhona
- Smelt smøret, og rør sammen med de frem øvrige ingrediensene.
- Stek på 150°C i ca 13 minutter. Avkjøl.
- Vend smulene i melke-og yoghurtpulver.
- Smelt sjokoladen og vend smulene i denne. Avkjøl og ha på nok smuler på fudgebunnen til det nesten dekker.
Denne oppskriften kan enkelt gjøres glutenfri om man ønsker- bytt bare ut melet med glutenfritt mel.
Oppskriften gir for stor mengde til 1 kake, men bruk kun det som trengs og oppbevar resten lufttett inntil 1 måned.
Mascarpone- og basilikum mousse:
1 eggehvite
15 g sukker
--
1/3 potte basilikum
1 eggeplomme
15 g sukker
125g kremost- gjerne Mascarpone
--
1,25dl fløte
1,5plate gelatin
0,5dl melk
- Legg gelatin i bløt.
- Skyll basilikum godt og rist av vannet.
- Bruk en juicermaskin og kjør igjennom urtene.
- Litt grønn konsentrert væske kommer ut.
- Rør dette glatt sammen med mascarpone, eggeplommer og den ene delen av sukkeret.
- Pisk stivt eggehviter og den andre delen av sukkeret.
- Pisk kremen stiv.
- Klem ut vannet av gelatinen og smelt i melken.
- Bland det inn i kremostblandingen, deretter vend inn pisket krem og vend inn eggehvitene til sist.
- Hell over fudgebunnen og avkjøl.
Jordbærskum:
3 plater gelatin
24g sukker
60g jordbærpure
2 jordbær i biter
- Legg gelatinen i bløt.
- Løs den opp i litt av jorbærpureen, og bland dette med resten av pureen.
- Piskes opp i piskemaskin til stort volum og fluffy, ca 10 minutter.
- Bre dette over mascarponemoussen og frys inn.
- La stå til helt frossen.
Hylleblomstmousse:
145g sukker
75g vann
75g eggehvite
4,5 plater gelatin
100g hylleblomstsaft
2oog gresk yoghurt naturelle
150g fløte
- Finn frem en kakering på 26 cm.
- Lag italiensk marengs:
- Kok opp sukker og vann til 120°C, hell dette i en tynn stråle over halvpiskede eggehviter og pisk til
- massen blir romtemperert.
- Legg gelatin i bløt.
- Pisk fløten stiv.
- Varm opp litt av hylleblomstsaften og smelt gelatinen i dette.
- Bland sammen med resten av saften og yoghurten.
- Vend inn italiensk marengs, og til sist kremen forsiktig.
- Ta ut den frosne innerkaken av frysa, sett den i midten av kakeringen, og fyll opp formen helt full
- med med mousse på sidene og oppå.
- La kaken sette seg helt på frys til den er gjennomfrossen.
- Ta den så pent ut av ringen.
Glace:
3 plater gelatin
1,5 dl H-melk
37g glukose
375g hvit sjokolade- gjerne Valrhona
- Legg gelatin i bløt.
- Varm opp melk og glukose, smelt gelatinen i denne, og hell over sjokoladen.
- Vent litt, rør så glatt, og kjør kjerne med stavmixer for å fjerne alle luftbobler.
- Tilsett titandioksid om ønskelig eller annen farge.
- Vent til glacen er ca 32°C og glaser så den frosne kaken.
- La renne av seg, før kaken trimmes nederst og settes på fat.
- Pyntes etter ønske.
Kontakter
Pressekontakt: Grete Brekke Klingberg
Mobil 92051130
Mail: grete@bakerkonditor.no
Bilder
Lenker
Om NHO
Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er den største interesseorganisasjonen for bedrifter i Norge. Vi i NHO jobber for gode rammevilkår for medlemsbedriftene og engasjerer oss for bedriftenes interesser på en rekke samfunnsområder.
Følg pressemeldinger fra NHO
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra NHO
Historisk enighet i bussoppgjøret19.4.2024 08:00:00 CEST | Pressemelding
Bussbransjen får en økt timelønn på 11 kroner. Resultatet fra tarifforhandlingene 19. april legger til rette for en god lønnsutvikling og er i tråd med frontfagets ramme på 5,2 prosent. Lønnsveksten vil virke positivt for rekruttering av bussjåfører. Partene er fornøyd med å ha kommet til enighet uten mekling. Dette er første gang etter at bussbransjeavtalen ble etablert.
Stortingsmelding om Nansen-programmet: - Viktig å mobilisere privat sektor i gjenoppbyggingen av Ukraina2.2.2024 12:02:56 CET | Pressemelding
- NHO og våre medlemmer støtter fullt opp om regjeringens støtte til Ukrainas kamp mot russisk aggresjon. Vi berømmer regjeringen for etableringen av Nansen-programmet og for vekten som legges på tverrpolitisk forankring og dialog, sier NHOs områdedirektør Idar Kreutzer.
NHO inviterer til lansering av ny rapport: Kunstig intelligens i Norge10.1.2024 12:12:19 CET | Presseinvitasjon
En ny rapport fra Samfunnsøkonomisk analyse om kunstig intelligens fått mye oppmerksomhet denne uken. Bli med på lansering av rapporten med forskerne, bedrifter og politikere.
Ny rapport: Kunstig intelligens kan øke Norges verdiskaping betydelig9.1.2024 07:02:01 CET | Pressemelding
NHO har bedt Samfunnsøkonomisk analyse se på nytten, mulighetene og barrierene for kunstig intelligens i Norge. Rapporten viser at kunstig intelligens kan gi en stor økning i verdiskapingen, og at gevinsten kan bli betydelig dersom vi setter fort i gang.
Priv. til red. Akkreditering og viktig info om NHOs årskonferanse22.12.2023 10:57:29 CET | Presseinvitasjon
Viktig bakgrunnsinformasjon til presse som skal dekke NHOs årskonferanse 9. januar 2024.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom