Innovasjon Norge

Opplev Norges mest spektakulære landemerker gjennom VR-briller

Del

Nå kan du oppleve Norge fra et fugleperspektiv med VR som gir oppslukende 360 graders panoramaer. Fly flere hundre meter over dype blå fjorder, dramatiske fossefall, fjell og isbreer – trygt plassert i sofaen.

Virtual reality (VR) er noe de fleste har ventet i spenning på siden begrepet ble populært en gang på nittitallet. Nå har teknologien kommet langt nok til at VR-løsninger er tilgjengelige for hjemmebruk. Visit Norway lanserte nylig appen Visit Norway VR til bruk med VR-briller.

- VR er i vinden og beveger seg inn i massemarkedet med lynets hastighet. Vi har lenge hatt 360-graders bilder og filmer på nettsidene til Visit Norway – dette er en ny måte å oppleve dem på, sier Hans Petter Aalmo, utviklingsansvarlig i Visit Norway.

Nettportalen Visit Norway har tidligere vunnet bl.a. prestisjetunge Webby Awards for en 360 graders presentasjon av Geiranger og Sunnmøre. Teknologien i filmene som nå er tilgjengelige i appen er utviklet av Hamar-firmaet Making View ved hjelp av spesialbygde kameraer og helikoptre.

- Dette er det nærmeste du kommer til å fly over den flotte norske naturen på ordentlig. Det er selvsagt ikke ment å erstatte reisen; vi ønsker at dette skal være en opplevelse som gir et helt nytt perspektiv, og som inspirerer til å besøke stedene, sier Aalmo.

Dette er noen av de norske landemerkene du kan oppleve med VR:

- Geirangerfjorden med fossefallet De Syv Søstrene

- Nasjonal turistveg Geiranger – Trollstigen

- Sunnmørsalpene med Slogen og Randers topp.

- Trollveggen

- Ålesund

- Hydnefossen i Hemsedal

- Flåmsbanen

- Stegastein

- Folgefonna

- Preikestolen

- Kjerag & Lysebotn

- Lofoten

- Kragerø

Last ned appen her:

AppStore: https://itunes.apple.com/no/app/visit-norway-vr/id1103199845?mt=8

Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.makingview.visitnorwayvr

For mer informasjon, kontakt:

Hans Petter Aalmo, utviklingsansvarlig i Visit Norway

hans.petter.aalmo@innovasjonnorge.no, mob. 971 22 663 

Bilder

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0158 OSLO

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.

Følg saker fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom