Star of Hope

Opplev familien Akselsens tradisjonsrike og unike julekonsert

Del

I desember reiser Norges mest profilerte taterfamilie på juleturné. I bagasjen har de med seg sanger fra sitt nye julealbum «Velkommen hjem», og fra det kritikerroste albumet «Blå juleglede» fra 2012.

– Med vår families bakgrunn som tatere, bevarer denne julekonserten vårt kulturelle musikalske utrykk, noe som gjør den annerledes enn andre konserter, forteller Veronica. –Ofte kalles livet en reise, for tatere har dette uttrykket spesielt fått en egen erfart betydning. I over 600 år har folkegruppen vår vært på vandring i Norge, ofte fra det vonde – til håp om noe bedre. På denne reisen har musikken spilt en viktig rolle for oss, sier hun.

Julealbumet «Blå juleglede» ble kåret til årets julealbum av landets musikkjournalister i 2012. Plata fikk terningkast 6 i VG, Dagbladet, Aftenposten, Fedrelandsvennen, Østlendingen og Bergens Tidene. På lik linje med «Blå juleglede» tar det nye albumet «Velkommen hjem», som slippes 20. november, for seg julesanger som har betydd mye i familiens oppvekst.

– Våre livserfaringer gjenspeiles i sangformidlingen, om julens evangelium, sårheten og gleden, forteller Veronica. – Denne julen er det også viktig for oss å peke på mennesker i Romania som trenger et alternativ til tigging på norske gater. 

Konserten er i samarbeid med organisasjonen Star of Hope, som hver dag gir 30 000 barn skolegang hver dag og driver blant annet landsbyprosjekt lokalt i Romania.

– Burde ikke julens budskap være å gi nestekjærlighet? spør Veronica.
Med vår egen bakgrunn har vi kjent på kroppen det å være utstøtt av samfunnet. Dette er en av hjertesakene til Star of Hope; å hjelpe de som møter storsamfunnets motgang – og gi dem nye muligheter i livet. Vi er alle mennesker med lik verdi, en sannhet vi ønsker å minne folk på, avslutter hun.

Stig, Kristine og Veronica er født i Norge og barn av Elias Akselsen. Mye av oppveksten hadde de i Sverige, men i dag er alle barna godt etablert på Skarnes i Sør-Odal kommune. Sammen med pappa Elias bærer de videre sin kulturelle musikalske arv.

Repertoaret på konsertene vil bestå av kjente og noen ukjente julesanger. Sangene er fordelt mellom familiemedlemmene, noen synger de sammen, andre i duett. Her får man høre alt fra «Eg veit i himmelrik ei borg» til «Sjømannsvise fra Hawaii.» De har med seg hele bandet som spiller på albumet, med kapellmester Freddy Holm i spissen.

Billetter kan kjøpes her!

– Billetter kan også kjøpes i døren. 

Turnéliste:

11. desember: Valle Kyrkje, Setesdal kl.19:00
12. desember: Barbu kirke, Arendal kl.19:00
13. desember: Ælvespeilet kulturhus, Porsgrunn kl.19:00
15. desember: Sør-Fron kirke, Sør-Fron Gudbrandsdalen kl.19:00
16. desember: Løten kirke, Løten kl.19:00
17. desember: Stokke kirke, Stokke kl.19:00
19. desember: Adventkirken i Mjøndalen kl.19:00
20. desember: Kampen kirke, Oslo kl.20:00

Ta kontakt med:

Veronica Akselsen Lillesveen for mer informasjon/intervju.
Mobil: 95135073
Epost : veronica.a.lillesveen.gia@hotmail.com

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Star of Hope

Star of Hope
Star of Hope
Arbins gate 1
0253 Oslo

+47 22 44 93 50http://www.starofhope.no

Star of Hope er en nordisk utviklingsorganisasjon som siden 1969 har jobbet for å gi barn en god start i livet. I dag arbeider vi i 14 land, og 40 000 barn går daglig på skole i våre prosjekter.

Følg saker fra Star of Hope

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Star of Hope på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Star of Hope

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom