Den Norske Opera & Ballett

Operaorkestret til Helsinki og København

Del

For første gang i historien legger Operaorkestret ut på utlandlandsturné med bare symfonisk musikk. Fredag 13. oktober fremfører de turnéprogrammet – Strauss' Ein Heldenleben og Brahms' fiolinkonsert med solist Julian Rachlin – på Hovedscenen.

– Å få spille i tre av Nordens fineste konsertsaler, med et program som involverer alle 101 musikere i orkestret, det er som en drøm som går i oppfyllelse og en unik mulighet, sier sjef for Operaorkestret, Håvard Vegge. Fredag 13. oktober spiller de programmet på Operaens hovedscene, før turen går videre til Musiikkitalo i Helsinki 16. oktober og DR Koncerthuset i København 17. oktober

Med på laget er solist, Julian Rachlin. Han regnes som en av verdenselitens fremste fiolinister, og bygger etter hvert også en stadig mer fremgangsrik karriere som dirigent. Når han inntar podiet sammen med Operaorkestret, er det med Johannes Brahms' virtuose fiolinkonsert fra 1878. 

Orkestret fortsetter konserten med Richards Strauss' monumentale verk, Ein Heldenleben. Det hersker liten tvil om at Beethovens Eroica-symfoni har vært en viktig inspirasjonskilde for Ein Heldenleben, som inneholder flere enn 30 sitater fra andre verker av Strauss. Det hele dirigeres av Karl-Heinz Steffens.

Operaorkestret består av 101 fulltidsansatte orkestermusikere og har de senere årene etablert seg blant Norges fremste orkestre. Gjennom sesongen medvirker de i rundt 160 opera- og ballettforestillinger, og de spiller hver sesong tre eller fire større symfoniske konserter på Operaens hovedscene. 

Turneen til Helsinki og København med dette programmet er muliggjort med støtte fra Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse.

Nøkkelord

Kontakter

For anmelderbilletter, intervjuer og mer informasjon, vennligst kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver, Camilla Yndestad
E-post: cy@operaen.no
Telefon: 95751006

Bilder

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom